Astfel, sătenii au fost nevoiţi să acţioneze în judecată compania care gestionează cariera. Totodată, zilele trecute, localnicii au organizat noi dezbateri cu primarul şi l-au invitat la discuţii şi pe liderul PPDA, Andrei Năstase. 

În urmă cu câţiva ani, în satul Puhăceni au început să funcţioneze două cariere de nisip. Oamenii spun că nu au avut nimic de câştigat, iar drumurile şi păşunile au fost distruse. Mai mult, localnicii au aflat că în sat urmează să se deschidă o nouă carieră şi i-au cerut socoteală primarului, dar el nu ar fi făcut nimic pentru soluţionarea problemei.

Astfel, la începutul lunii iulie, a fost format un grup de lucru din care fac parte localnici, iar recent, ei au acţionat în judecată firma care urmează să deschidă noua carieră de nisip.

La dezbaterile organizate de localnici, primarul nu le-a putut răspunde la întrebări. El a recunoscut că face greşeli, dar a adăugat că instanţa de judecată trebuie să se pronunţe în acest caz.

Locuitorii din Puhăceni l-au invitat la adunarea satului şi pe liderul Platformei Demnitate şi Adevăr. Andrei Năstase a susţinut iniţiativa oamenilor de a se adresa în instanţă pentru a li se face dreptate. De asemenea, localnicii i-au înmânat o petiţie împotriva legii prin care miliardul furat din bănci va fi pus pe umerii cetăţenilor.

Andrei Năstase l-a îndemnat şi pe alesul local din partea PD, Denis Plămădeală, să semneze petiţia, dar primarul a refuzat.

Primarul nu a putut fi convins nici de localnici să semneze petiţia. Sătenii s-au arătat dezamăgiţi de gestul funcţionarului.

Anterior, primarul a luat apărarea oligarhului Vladimir Plahotniuc, atunci când sătenii au spus că ar avea legături cu acesta. Reacţia oamenilor nu s-a lăsat aşteptată. Ei l-au huiduit pe funcţionar.