VIDEO

Are nevoie de ajutor pentru a trăi: Dinu Paşa, de 34 de ani, a fost diagnosticat cu o boală gravă

Are nevoie de ajutor pentru a trăi: Dinu Paşa, de 34 de ani, a fost diagnosticat cu o boală gravă
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 26.10.2016 20:23
Un tânăr din satul Bursuceni, raionul Sângerei, are nevoie de ajutor pentru a supravieţui şi pentru a-şi putea creşte fiul de zece luni. Dinu Paşa, în vârstă de 34 de ani, suferă de o boală gravă. La sfârşitul anului 2015, el a fost diagnosticat cu anemie aplastică, o afecţiune rară a sângelui, şi trebuie să meargă la tratament în Germania. 

Dinu Paşa a aflat că este grav bolnav atunci când i s-a născut feciorul Gheorghiţă. El nu a vrut să umbrească fericirea familiei, aşa că a ţinut în secret vestea pe care i-au dat-o medicii.

Dinu are nevoie de un transplant de măduvă, dar suma necesară pentru intervenţia care poate fi făcută într-un spital din Germania este enormă pentru familia Paşa.

Medicii de la Institutul Oncologic din capitală confirmă diagnosticul stabilit anterior.

Până la operaţie, Dinu spune că trebuie să ia un medicament scump, care nici nu se găseşte în farmaciile din Moldova.

În prezent, familia Paşa supravieţuieşte cu doar câteva sute de lei pe lună, adică alocaţia pentru copil, care este de 540 de lei, şi pensia de invaliditate a lui Dinu, de 200 de lei. Mai mult, acum patru ani a murit mama bărbatului, care, la fel, a suferit de anemie aplastică. Atunci familia a luat un credit care nu a fost restituit nici până astăzi.

Cei care vor să-l ajute pe Dinu îl pot contacta la numărul de telefon indicat pe ecran sau pot depune bani în contul deschis în acest scop. 

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP