VIDEO

Construcţia unei benzinării a stârnit nemulţumirea locatarilor unui bloc de pe strada Calea Ieşilor

Construcţia unei benzinării a stârnit nemulţumirea locatarilor unui bloc de pe strada Calea Ieşilor
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 05.01.2016 20:40
Locatarii câtorva blocuri de pe strada Calea Ieşilor din sectorul Buiucani al capitalei se împotrivesc construcţiei unei benzinării în preajma locuinţelor.

În urma unei plângeri depuse de oameni, Primăria capitalei a încercat să sisteze lucrările, suspendând autorizaţia, dar antreprenorul nu s-a dat bătut.

El a mers în instanţă, care i-a permis reluarea lucrărilor. Pe de altă parte, reprezentanţii Inspectoratului Ecologic de Stat spun că agentul economic NU are permisiunea lor pentru această benzinărie.

Locatarii afirmă că amplasarea benzinăriei în preajma blocurilor este riscantă şi sunt revoltaţi că arborii din zonă vor fi tăiaţi.

Responsabilii de la Primăria capitalei spun că autorizaţia de construcţie a benzinăriei a fost suspendată în baza plângerilor locatarilor.

Pe de altă parte, reprezentanţii Inspecţiei de Stat în Construcţii afirmă că antreprenorul poate continua lucrările în urma unei noi hotărâri a instanţei de judecată.

Reprezentanţii firmei care construieşte benzinăria susţin că au toate actele care le permit să desfăşoare lucrările.

Potrivit şefului adjunct al Inspectoratului Ecologic de Stat, Nelian Căpăţână, agentul economic nu are expertiza ecologică a proiectului de construcţie.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP