„Aeronava C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, este dotată cu echipamente medicale şi asistenţă pacienţilor în timpul zborului asigurate de SMURD", precizează MApN din România într-un comunicat remis agenţiei Mediafax.

Pentru că e vorba de un caz de urgenţă, în primele trei zile de tratament pacienţii vor fi asiguraţi servicii medicale gratis de către statul român. Mai apoi, cei fără poliţă medicală vor trebui să o cumpere, în caz contrar urmează să plătească pentru serviciile medicale şi medicamente. Medicii de la Centrul de Leziuni Termice susţin că astăzi starea pacienţilor e mai bună şi mai stabilă decât ieri.

Misiunea este executată la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne, aeronava decolând de pe Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni.

Amintim că deflagraţia s-a produs ieri puţin după ora 13 într-un local cu două etaje de la Piaţa Centrală, după ce într-o încăpere a explodat o butelie de gaz.