Fotografiile au fost postate pe Internet de cântăreţul din România Marcel Pavel, care a precizat printr-un comentariu că se află la pescuit, în Antalya, la invitaţia prietenului său, Ghenadie Sajin şi a menţionat că este cazat la "Rixos Sun Gate", un complex hotelier luxos.

Că şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii, numit în funcţie acum patru luni, este în concediu a confirmat-o secretara acestuia. 

Această vacanţă a funcţionarului de la Chişinău nu este prima de la numirea sa în funcţie, la sfârşitul lunii aprilie. Sajin a mai plecat în concediu fără plată la două luni după ce s-a instalat la şefia Inspectoratului de Stat în Construcţii.

Prietenia dintre Ghenadie Sajin, un apropiat al prim-vicepreşedintelui PD, Vladimir Plahotniuc, şi Marcel Pavel pare a fi una mai veche. Acum patru ani, Marcel Pavel a venit la Chişinău pentru a cânta la o recepţie organizată de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Moldova, fondată de oligarhul Vladimir Plahotniuc şi chiar a interpretat pentru acesta o piesă în limba rusă. 

Atunci, într-un interviu acordat jurnaliştilor de la Chişinău, Marcel Pavel a vorbit despre prim-vicepreşedintele PD, Vladimir Plahotniuc, ca despre un "prieten", pe care l-a cunoscut la nunta milionarului Gabriel Stati. Interpretul din România a cântat şi în campania electorală din 2014 pentru Partidul Democrat.

Ghenadie Sajin, care a fost unul dintre administratorii afacerilor oligarhului Vladimir Plahotniuc, a fost numit în funcţia de şef al Inspecţiei de Stat în Construcţii la sfârşitul lunii aprilie.

Sajin este cumnatul fostului procuror general, Valeriu Zubco, alături de care a participat acum trei ani, de rând cu judecători şi afacerişti, la vânătoarea din Pădurea Domnească, soldată cu moartea omului de afaceri Sorin Paciu. Zubco a fost demis din funcţie în urma acestui scandal, iar Sajin, chiar dacă s-a numărat printre participanţii la acea partidă ilegală de vânătoare, a avut calitatea de martor în dosar, nu de inculpat. 

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.