VIDEO

31 de voluntari din cadrul organizaţiei Corpul Păcii au depus jurământul

31 de voluntari din cadrul organizaţiei Corpul Păcii au depus jurământul
Sursa: jurnal.md Foto: captură video 29.07.2015 21:17
Au venit în Moldova de peste ocean ca să dea o mână de ajutor. Este vorba despre 31 de voluntari din cadrul organizaţiei Corpul Păcii, care vor oferi consultanţă, cursuri de cultură americană şi de limbă engleză pentru sute de moldoveni. Voluntarii americani îşi vor petrece următorii doi ani în oraşul sau satul în care au ales să meargă. Astăzi a avut loc ceremonia de depunere a jurământului, care a început cu intonarea imnului Republicii Moldova şi al Statelor Unite, moment emoţionant pentru voluntari. 

După două luni în care au fost instruiţi şi familiarizaţi cu ţara care îi va adopta pentru următorii doi ani, voluntarii sunt gata să meargă în instituţiile publice din mai multe oraşe şi sate. Printre aceştia este şi Zavi, o tânără din Carolina de Nord, care a ales să meargă în raionul Anenii-Noi.

Tânăra va locui la mătuşa Valentina, care spune că o va răsfăţa cu tot felul de bunătăţi.

În schimb, bătrâna va învăţa engleza.

Printre voluntari l-am găsit şi pe Cristian, un tânăr născut în România şi care s-a stabilit în SUA împreună cu familia pe când avea trei ani.

Serviciul de voluntariat din cadrul Corpului Păcii este un angajament de 27 de luni. Misiunea agenţiei este de a promova pacea, prietenia şi buna înţelegere între poporul american şi alte popoare ale lumii. 
 
 

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP