Iniţial, jurnaliştii au intrat în instituţie fără nicio problemă, cu permisiunea paznicului. Au mers în anticamera lui Ilan Shor, însă secretara a spus că primarul nu poate să-i primească pentru că este ocupat. În anticamerele viceprimarilor - aceeaşi situaţie. Echipa a mai discutat cu câţiva funcţionari, apoi a încercat să obţină o audienţă la contabila primăriei, însă colegele acesteia au spus că funcţionara a ieşit şi că revine în curând.

La un moment dat, în timp ce aşteptau lângă biroul contabilei, un bărbat s-a apropiat de reporterii JurnalTV şi cu un ton iritat i-a luat la întrebări şi le-a cerut să părăsească instituţia, interesându-se „cu ce drept” aceştia filmează şi discută cu funcţionarii. Individul a refuzat să se prezinte, declarând doar că este „un cetăţean al Republicii Moldova”.

Bărbatul nu s-a liniştit şi a insistat în continuare ca jurnaliştii să iasă din primărie, ameninţându-i că vor avea probleme dacă îl arată la televizor. Tipul nu a zăbovit prea mult şi a trecut la fapte - a îmbrâncit operatorul şi a lovit camera de filmat, după care a chemat paznicul instituţiei şi i-a cerut să dea afară echipa Jurnal TV, iar agentul de pază s-a conformat. Ulterior, acesta a spus că nu-l cunoaşte pe agresorul reporterilor. Întrebat de ce a dat jurnaliştii afară la indicaţia lui, în situaţia în care nici măcar nu ştie cine este, paznicul a spus că a făcut-o din cauza gălăgiei.

Jurnaliştii postului de televiziune au anunţat poliţia despre acest caz şi au depus o plângere la Inspectoratul de Poliţie din Orhei.