Imaginile au fost surprinse marţi seara, în timpul unei întâlniri cu alegătorii organizată de candidatul PL la Primăria din Băcioi, Vitalie Şalari.

Pentru a-i potoli pe cei care i-ar fi atacat, tatăl lui Vitalie Şalari a folosit un spray lacrimogen. În consecinţă, doi copii, de cinci şi, respectiv, zece ani, care se aflau în preajmă, au avut de suferit şi au ajuns la Institutul Mamei şi Copilului din capitală.

Din imaginile surprinse de fratele lui Vitalie Şalari, se poate vedea că atât mama, cât şi tatăl copiilor sunt printre cei care aruncă cu pietre.

Reprezentanţii Serviciului de presă al Partidului Democrat nu au răspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile, iar deputatul PD Constantin Ţuţu a refuzat să vorbească cu echipa Jurnal TV. Sesizaţi de Şalari, poliţiştii au pornit o anchetă pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. Între timp, individul care i-a agresat acum două zile pe primarul degrevat al comunei Băcioi, Vitalie Şalari, pe fratele şi tatăl acestuia, a fost identificat. El a fost recunoscut de către vecini, în urma reportajului difuzat de Jurnal TV. Ar fi vorba despre un tânăr de aproximativ 30 de ani, care locuieşte în sectorul Botanica al capitalei.

Procuratura Generală a deschis un dosar pe acest caz şi urmează să stabilească vinovaţii. Conflictul dintre liberalul Vitalie Şalari şi reprezentantul Partidului Democrat Constantin Ţuţu durează încă dinaintea alegerilor parlamentare din noiembrie 2014. Recent, primarul degrevat l-a acuzat pe deputatul PD, originar din Băcioi, că i-ar fi organizat, percheziţii din partea Centrului Naţional Anticorupţie. În timp ce instituţia a negat că ar fi acţionat la comandă politică, Ţuţu a refuzat să comenteze acuzaţiile.
 
Precizăm că pe 28 iunie, în turul doi al alegerilor locale, la Băcioi se vor confrunta candidatul PL Vitalie Şalari şi candidatul PD Valeriu Celcinschi.