Compania lui Plahotniuc, Finpar Invest, vrea să pună mâna pe terenul cafenelei Guguţă cu ajutorul judecătorilor

Compania lui Plahotniuc, Finpar Invest, vrea să pună mâna pe terenul cafenelei Guguţă cu ajutorul judecătorilor
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 06.05.2015 17:56
Compania Finpar Invest, despre care presa a scris că aparţine oligarhului Vladimir Plahotniuc, vrea să acapareze terenul de sub cafeneaua Guguţă prin intermediul judecătorilor. Aici, chiar în grădina publică Ştefan cel Mare, prim-vicepreşedintele PD planifică să-şi construiască un complex hotelier de cinci stele şi cu 13 etaje.

Finpar Invest a acţionat în judecată Consiliul Municipal Chişinău şi cere anularea sintagmei „fără drept de privatizare”, stipulată într-o decizie a autorităţilor municipale din decembrie 2014.

Prima şedinţă de judecată, planificată pentru astăzi, a fost amânată la solicitarea avocatului companiei. Cauza se află pe masa judecătorului Nicolae Corcea.

Cafeneaua Guguţă are o suprafaţă de o mie două sute de metri pătraţi şi un teren aferent de aproape jumătate de hectar.  Întreprinderea de alimentaţie publică a aparţinut în proporţie de 82% Consiliului Municipal Chişinău.

 În urma unei succesiuni de tranzacţii dubioase, cafeneaua a intrat în posesia firmei "Finpar Invest", administrată anterior de către Ghenadie Sajin, cel despre care presa a scris că gestionează afacerile prim-vicepreşedintelui Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc. Recent, Sajin s-a ales cu fotoliul de şef al Inspecţiei de stat în construcţii.

Consiliul Municipal Chişinău a încercat să-şi reîntoarcă proprietatea şi a cerut instanţei de judecată anularea contractelor de vânzare-cumpărare, însă Curtea Supremă de Justiţie i-a dat câştig de cauză agentului economic.

Acesta nu este unicul bun public acaparat de firma Finpar Invest, prin intermediul judecătorilor.

În luna octombrie 2012, CSJ a lăsat în proprietatea aceluiaşi agent economic două insule în parcul La Izvor din capitală cu o suprafaţă totală de 1,5 ha, pe motiv că acestea ar fi terenuri adiacente unui restaurant care aparţine firmei. Atunci primarul Dorin Chirtoacă declara că nu va ceda insulele şi că va cere rejudecarea cauzei, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP