Potrivit jurnalistului, acest raport tehnic a fost publicat de finul lui Plahotniuc, Andrian Candu, cel care se bucură de protecţia oligarhilor. „Au apucat prăjina înainte ca Dodon sau altcineva să facă acest lucru”, a menţionat Năstase.

Platforma Civică insistă să fie îndeplinite toate revendicările oamenilor care au participat la protestele din 5 aprilie şi 3 mai, în termen de două săptămâni.

În continuare, membrul Platformei DA punctează că preşedintele legislativului ar trebui să propună parlamentarilor demisia procurorului general şi a guvernatorului BNM, iar guvernul să ceară demisia şefului Centrului Naţional Anticorupţie.

 „Însă să nu propună pe altcineva în funcţie fără a se consulta cu societatea civilă. Aceste posturi trebuie să fie ocupate de oameni independenţi, care vor pune legea în capul mesei”, a subliniat membrul Platformei Civice.

Totodată, Vasile Năstase a menţionat că situaţia din ţară este incendiară. „Aminteşte de anul 1989, pe care l-a trăit România, când Nicolae Ceauşescu propunea câte o bombonică poporului. Dacă nu vor fi îndeplinite revendicările din 5 aprilie şi 3 mai, oamenii se vor revolta din nou. Şi atunci e greu de spus dacă cineva îi va putea controla. Oamenii îşi cer drepturile!”, a conchis membrul Platformei Civice Demnitate şi Adevăr.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.