Beţişor a menţionat că a fost depusă o cerere de revocare a hotărârii judecătoreşti în cazul Shor.

Deocamdată Ilan Shor nu are dreptul să părăsească ţara.

Principalul învinuit în dosarul de miliarde de la bănci, Ilan Shor, a fost eliberat!

Decizia a fost luată cu puţin timp în urmă de magistratul Ghenadie Pavliuc de la Judecătoria Buiucani. Asta după ce avocaţii au cerut ca Ilan Shor să fie eliberat pentru ca acesta să poată să se implice în campania electorală pentru cursa de primar al oraşului Orhei.

Pavliuc a decis că Shor să fie plasat sub control judiciar în cadrul anchetei. Asta înseamnă doar că fostul preşedinte de la Banca de Economii se va prezenta la instituţiile de profil atunci când va fi citat.

Deocamdată nu se ştie dacă Shor are interdicţia de a părăsi teritoriul Republicii Moldova. 

După şedinţa de la Judecătoria Buiucani, Ilan Shor a refuzat să vorbească cu jurnaliştii, precizând că a spus deja tot ce a avut de spus.

Procurorii spun că vor ataca la Curtea de Apel decizia judecătorului Pavliuc.

Precizăm că astăzi Ilan Shor a emis o declaraţie de presă în care a ameninţat că va face dezvăluiri care vor „zgudui” lumea politică.

„În ultima perioadă, unii politicieni şi persoane cu funcţii de răspundere în stat au dat startul unui adevărat concurs „Cine se va ascunde mai bine după Ilan Shor”, profitând de desfăşurarea anchetei şi de statutul meu care nu-mi permite acum să fac publice declaraţii privind cazurile investigate, sau să dau detalii din acest dosar. Dar, ceea ce ei nu iau în calcul este faptul, că va veni momentul când adevărul se va afla, când eu voi putea face declaraţii, care, nu exclud, vor zgudui lumea politică şi vor duce la reconfigurarea ei”, se arată în declaraţia lui Shor.