Acum micuţii dorm pe la rude şi vecini, iar pentru că nu mai au hăinuţe nu mai pot merge la şcoală sau la grădiniţă. Părinţii lor spun că nu-şi permit să închirieze o locuinţă şi sunt nevoiţi să doarmă sub cerul liber. 

Incendiul a avut loc într-o gospodărie din satul Ciobanca, din comuna Pănăşeşti. În casa făcută scrum locuiau doi fraţi, care au câte cinci şi respectiv trei copii minori, dar şi unul dintre bunicii micuţilor. Bărbatul ne-a povestit cu lacrimi în ochi cum a avut loc tragedia.

Locuinţa, care era foarte veche, ar fi luat foc din cauza unui prelungitor suprasolicitat. Alarma a fost dată de una dintre nurorile bătrânului, care era singură acasă. Femeia, însărcinată în cinci luni, este şi acum în stare de şoc.

O singură cameră a rămas neatinsă de foc, însă pereţii de lut s-au înmuiat de la apa folosită la stingerea incendiului şi riscă să se prăbuşească. În curte, unul dintre fraţi îşi construia de ceva timp o casă, pe care nu a reuşit să o mai finiseze din lipsă de bani. Astfel, păgubiţii dorm acum sub cerul liber, iar copii pe la rude şi vecini. Autorităţile locale promit să le ofere ajutor, atât cât îşi poate permite Primăria.

Rămaşi pe drumuri, membrii acestei familii speră ca oamenii cu suflet mare să nu rămână indiferenţi la necazul lor şi să le de-a o mână de ajutor, iar cei opt micuţi să aibă din nou un acoperiş deasupra capului.