Se zice că indiferenţa este mai periculoasă decât trădarea.

Data de 3 mai este o şansă pentru fiecare cetăţean din Moldova, or tumoarea oligarhico-criminală ne înghite pe toţi şi destramă statul, or noi, toţi cetăţenii acestei ţări, putem şi suntem obligaţi să ne exprimăm poziţia civică, să punem guvernarea la respect, să eliminăm elementele mafiotice din fruntea statului, să devenim popor consolidat…

Toată lumea este aşteptată pe 3 mai la protestele de amploare contra mafiei de la guvernare, contra sălbăticiei oligarhico-criminale care şi-a supus şi a sărăcit un popor întreg.

Pe 3 mai toţi sunt aşteptaţi în centrul capitalei să cerem adevărul. Trebuie să avem demnitate şi să nu ne lăsăm înjosiţi de puricii oligarhici. Ei se tem de popor.

Ofensa socială, promovată de oligarhismul criminal din Moldova nu cunoaşte niciun precedent în istoria vreunui stat european. Cele trei brigăzi mafiotice vor destrămarea Republicii Moldova.

Ce aşteptăm noi, poporul acestui stat?

Credeţi că va veni cineva şi ne va rezolva problemele acute?

Oare e logic să stăm şi să aşteptăm recuperarea miliardelor furate, mizând doar pe conştiinţa hoţilor?

Să fim atât de naivi, să credem că oligarhia criminalo-mafiotică de la guvernare va majora salariile, pensiile, bursele, va lichida sărăcia, va întoarce miliardele benevol?

Este o dezorientare totală dacă asta se crede.

Toţi care au fost în alianţele şi coaliţiile de guvernare între 2009-2015 au minţit, au jefuit şi au sărăcit populaţia, au izgonit din ţară zeci şi sute de mii de cetăţeni pentru ca să le fure dolarii şi euro trimişi pentru familiile lor.

Starea de percepţie a hoţilor nu constă în parcursul european al Moldovei, nici în bunăstarea cetăţenilor. Pentru ei percepţia înseamnă bani şi atât.

În mintea mafioţilor vectorul european nu a fost niciodată un scop ca atare. A fost doar un slogan butaforic, o unealtă exploatată la maxim pentru a manipula cetăţenii şi a obţine beneficii şi profituri.

Proporţiile minciunii şi hoţiile din timpul guvernării democrat-liberale 2009-2015 le-au depăşit cu mult pe cele ale guvernării comuniste. Obrăznicia şi impunitatea au devenit norme pentru coaliţiile de guvernare 2009-2015.

Societatea a devenit o slugă a oligarhilor. Situaţia este de aşa natură, încât nu ai unde te ascunde şi eşti obligat să faci tocmai ce îşi doresc hoţii oligarhico-criminali de la putere.

Poporul a devenit mult mai sărac în comparaţie cu 2009. Creşterea economică a fost umflată doar din creşterea galopantă a preţurilor.

Aceasta nu poate continua la nesfârşit

Trebuie să ne unim forţele şi să demonstrăm Unitate Naţională.

În cele mai grele clipe din istoria noastră, străbunii noştri au ştiut să se adune şi să rezolve problemele. Ei ne-au transmis din neam în neam naţiunea, ca noi astăzi să nu fim indiferenţi faţă de ceea ce se întâmplă în societatea noastră.

Dacă nu acum, pe urmă va fi târziu!

Toţi care locuiesc pe acest petec de pământ, indiferent de etnie, au fost şi sunt minţiţi, furaţi, jefuiţi, intimidaţi, înjosiţi şi batjocoriţi.

De aceea, veniţi toţi la protestul de pe 3 mai din Scuarul Catedralei, la ora 13:00.

Sursa: costandachi.eu