Un mesaj de felicitare a fost adresat şi de către ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Artur Michalski, care a apreciat înalt mediatizarea intensă de către Jurnal TV a procesului de modernizare şi reformare a ţării în spiritul european.

„Nu există nici o societate liberă fără presă liberă. Postul Dumneavoastră de televiziune înţelege aceasta. Vă doresc o dezvoltare de succes şi cât mai mulţi spectatori. Numai bine”, a menţionat Michalski.
 
Ambasadorul Franţei în Republica Moldova, Pascal Vagogne, la fel a felicitat postul de te televiziune Jurnal TV, precizând că în cinci ani a reuşit să demonstreze seriozitate şi capacitate de a lucra.

„Îi doresc postului Jurnal TV mari succese în continuare, echipă dinamică şi ambiţioasă, tot mai mulţi spectatori şi multe proiecte noi. La Mulţi Ani!”, a afirmat Vagogne.
 
„Felicitări, Jurnal TV, cu ocazia celei de-a cincea aniversări!” – acesta este mesajul adresat de către ofiţerul Serviciului Relaţii Publice al Ambasadei SUA la Chişinău, Lauren Perlaza.
 
„Statele Unite reprezintă un susţinător puternic al libertăţii mass-media şi al pluralismului de opinii, iar în Moldova, Jurnal TV este o voce unică şi importantă. Din partea Guvernului Statelor Unite ale Americii, vă doresc tot ce-i mai bun. La Mulţi Ani!”, a adăugat Perlaza.

Felicitări şi urări de bine au venit şi din partea şef-adjunctului Misiunii Germaniei în Republica Moldova, Thomas Weithoner. Acesta a specificat în mesajul său prin activitatea ei, echipa Jurnal TV îşi aduce aportul incontestabil la dezvoltarea diversităţii în domeniul mass-media şi la informarea publicului larg cu privire la evenimente de o importanţă majoră pentru societate.
 
„Cu această frumoasă ocazie, ambasada Germană la Chişinău vă exprimă înalta apreciere şi vă urează succes şi împliniri remarcabile în activitatea profesională, multă sănătate, fericire şi bucurie în familie”, a declarat Weithoner.
 
Nu în ultimul rând, postul de televiziune Jurnal TV a fost felicitat de către purtătorul de cuvânt al Misiunii OSCE în Republica Moldova, Paola Redondo.
 
„Din partea misiunii OSCE Moldova, felicităm echipa Jurnal TV cu ocazia aniversării. OSCE susţine mass-media liberă şi independentă în Moldova şi promovează libertatea de exprimare. La Mulţi Ani, Jurnal TV!”, a subliniat Redondo.

Totodată, mesaje de felicitare au fost adresate echipei Jurnal TV inclusiv de către telespectatorii fideli, dar şi din partea mai multor artişti autohtoni printre care Olga Ciolacu, Adriana Ochişanu, Zinaida Julea, Iurie Sadovnic etc.

Mai mulţi prezentatori de la Jurnal TV îşi amintesc cu nostalgie de cei cinci ani petrecuţi în redacţie. Fiecare susţine că Jurnal TV a devenit pentru ei o a doua casă. „Este locul în care plângem, locul în care râdem...”, a spus prezentatoarea „Acasă devreme”, Maria Marian.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.