Este vorba despre judecătoarea Nadejda Mazur de la Judecătoria Centru. Anul trecut, magistratul a obţinut calificativul „insuficient” din partea Colegiului de evaluare a performanţelor judecătorilor pe lângă CSM.

Nadejda Mazur a acceptat cererea de chemare în judecată depusă de Marian Lupu împotriva lui Andrei Năstase, chiar dacă reclamantul nu a respectat toate procedurile. Instanţa a refuzat însă un demers al avocatului Andrei Năstase prin care acesta cerea să fie scoasă de pe rol cererea, în ce-l priveşte, pentru că nu a fost anunţat legal despre chemarea în judecată.

În consecinţă, Andrei Năstase a depus un demers la Judecătoria Centru prin care a cerut ca Marian Lupu să se prezinte personal în faţa instanţei şi să fie verificat cu detectorul de minciuni.

Marian Lupu l-a acţionat în judecată pe avocatul Andrei Năstase după ce acesta, în noiembrie anul trecut, a dezvăluit, în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la Jurnal TV, că preşedintele PD Marian Lupu şi vicepreşedintele formaţiunii, Andrian Candu, ar fi participat la tranzacţiile prin care controversatul oligarh Vladimir Plahotniuc a vândut acţiunile de la Banca de Economii, VictoriaBank şi Asito, în posesia cărora ar fi intrat în mod fraudulos, preluându-le în urma unor atacuri raider, în 2010 şi 2011, de la oamenii de afaceri Victor Ţopa şi Viorel Ţopa.

Anterior şi Înalta Curte de Justiţie de la Londra a deconspirat o serie de documente de la mai multe companii din Anglia şi Scoţia, care demonstrează că anume Plahotniuc a fost beneficiarul atacurilor raider din 2010 şi 2011 când, în urma unor decizii judecătoreşti ilegale, mai multe pachete de acţiuni ale Băncii de Economii, Moldova Agroindbank, Victoriabank şi ale societăţii de asigurări ASITO au ajuns, în mod fraudulos, în posesia unor firme off-shore. 

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.





Sursa documentelor: Omega