S-a întâmplat săptămâna trecută, iar vestea s-a răspândit cu repeziciune şi în localităţile din vecinătate. Speriaţi că scenariul s-ar putea repeta şi la ei în sat, directorii unor instituţii de învăţământ au ajuns să doarmă în şcoli, pentru a preveni eventuale furturi. 

În total, şase calculatoare, patru laptopuri şi un proiector au dispărut, săptămâna trecută, din incinta şcolii din satul Roşcani. Potrivit administraţiei, prejudiciul depăşeşte suma de 120 de mii de lei. Hoţii ar fi pătruns în instituţie pe fereastră, fără să fie observaţi de paznic.

Peste câteva zile, un jaf similar a avut loc la liceul din satul Zubreşti. De aici, hoţii au furat două laptopuri şi un proiector. Îngroziţi de cele întâmplate sunt şi locuitorii din sat, care se tem că hoţii se vor plictisi să tot fure din şcoli şi le vor lua în vizor locuinţele.

Potrivit poliţiei, la câteva zile după furtul din Zubreşti, a fost jefuită şi şcoala din localitatea Dolna. Deocamdată, nu se ştie dacă cele trei furturi au fost comise de aceleaşi persoane.

Vestea că mai multe şcoli au fost jefuite s-a răspândit cu repeziciune şi i-a pus în gardă pe directorii mai multor instituţii de învăţământ din raion. Pentru a ţine hoţii departe, unii dintre ei au ajuns să doarmă în şcoală.

Oamenii legii îi caută acum pe hoţi, care riscă până la şase ani de puşcărie.