Comisia Naţională de Integritate ar fi constatat că Diana Bumacov, fiica ex-ministrului Agriculturii Vasile Bumacov, ar fi angajată în cadrul Unităţii pentru implementarea Programului de restructurare a Sectorului Vitivinicol. Instituţia subordonată Ministerului Agriculturii, a fost înfiinţată în anul 2010 în vederea gestionării unui împrumut de 75 de milioane de euro din partea Băncii Europene pentru Investiţii.

Totodată, Vitalie Bumacov, fiul ex-ministrului, ar activa în cadrul Fondului "Provocările Mileniului", instituţie creată de Guvern în urmă cu cinci ani, în vederea implementării unui program de modernizare a sectorului agricol. În cadrul aceleiaşi structuri, Vasile Bumacov a activat în calitate de membru al Consiliului de Observatori.

Contactat de Jurnal TV, fostul demnitar a respins acuzaţiile. El a declarat că fiul său a fost selectat în urma unui concurs, iar fiica nu a fost niciodată angajată în cadrul instituţiilor subordonate Ministerului Agriculturii.

Dacă se va stabili că a încălcat regimul juridic al conflictului de interese, fostul ministru al Agriculturii, Vasile Bumacov, riscă o amendă de până la 6 mii de lei.