Drapelul de Stat al RM a fost purtat de sergentul Eduard Ajder, iar drapelul Armatei Naţionale de plutonierul Tudor Minciună.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI va participa pe 1 decembrie curent la festivităţile organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României. Şapte angajaţi din cadrul Serviciului Salvatori şi Pompieri vor forma plutonul salvatorilor din Republica Moldova, şi vor defila alături de colegii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  Bucovina la festivităţile  organizate în Judeţul Suceava.

Plutonul de ofiţeri din ţara noastră a fost delegat la invitaţia Inspectoratului pentru situaţii de Urgenţă al Judeţului Suceava. Salvatorii vor participa la festivitate purtând ţinută militară împreună cu pompierii militari suceveni.

Amintim că astăzi, 1 decembrie, este sărbătorită Ziua Naţională a României. Cu această ocazie, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti a fost organizată o parada militară, la care au participat peste 2600 de militari şi 360 de mijloace tehnice. La manifestări au fost prezente mii de persoane.

Parada a început cu prezentarea Gărzii de Onoare preşedintelui Klaus Iohannis şi cu intonarea imnului naţional al României, moment în care, în semn de salut, bateria de artilerie a Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” din România a executat 21 de salve de tun.