Mesajul integral al lui Dinu Plîngău:

Ieri, în marşul nostru de informare a participat o familie tânără cu copil mic în cărucior, erau foarte drăguţi. M-am salutat şi mi-au spus că este sănătos să mergi într-o plimbare seara, mai ales că plimbarea-i şi un protest. Dar nu despre asta-i postarea mea, ci despre borţile din oraşul ăsta de rahat, la un moment dat, doi bărbaţi au apucat căruciorul în mâini şi îl duceau aşa, pentru că era imposibil să mergi cu el prin gropile neastupate, chiar în mijlocul capitalei europene.

Înainte de campania electorală:

Natalia Morari: „Este comod oraşul pentru femei cu cărucior? Da sau nu?”

Dorin Chirtoacă: „DA”

Uite domn primar, oamenii nu-s de acord cu dumneavoastră. Eşti un mincinos, iar oraşul ăsta are o administrare de rahat. Vreau ca toţi consilierii dumneavoastră să meargă măcar într-o zi la ora 7:20 în transportul public. Vreau ca preşedintele partidului liberal să nu se mai parcheze pe zebră, pentru că locuri de parcare nu-s, pe el nu-l amendează nimeni, pe noi da. Vreau să fie îndeplinite măcar jumătate din promisiunile date în campanie, nu văd niciuna, în schimb văd tot oraşul ca după război, săpat şi lăsat. Nu mă interesează politica în primărie, nu mă interesează cine cu cine face alianţă în consiliu, vreau un lucru simplu, să pot răsufla în transportul public, care este groaznic şi să pot merge pe ca un pieton normal, fără a mă ghemui pentru a putea trece de maşinile parcate neregulamentar pe trotuar, vreau şi alte lucruri, să nu se mai construiască gheretă peste gheretă, să nu se mai vândă terenurile publice, să se salveze monumentele istorice, clădirile, să nu se mai construiască de-a chelea. Dar cred că totuşi o să mai luptăm cu ruşii în primărie, aşa o să luptăm ca-n parlament, că după şase ani de guvernare proeuropeană şi proromânească, tocmai şi europenii nu vor să mai audă de noi. Iar acum o să dăm şi funcţii comuniştilor, în timp ce eu pe 25 ianuarie am ieşit în stradă pentru a critica „Monstruoasa coaliţie”, în timp ce voi ziceaţi că comuniştii sunt cei mai mari duşmani ai acestui popor şi iaca na, sunteţi nişte blegi şi mincinoşi, greaţă de voi, ne vorbiţi despre Siberia, dar în 2015 oamenii din statul condus de voi, trăieşte în frig, în întuneric şi în sărăcie. Felicitări, este meritul dumneavoastră, ne-aţi creat o Siberie modernă, aici la noi acasă, iar călăi KGB-işti sunteţi chiar voi, dragii noştri, scumpii noştri şi e normal ca furia mea pe voi, dragi proeuropeni, să fie mai mare decât pe comunişti sau socialişti, pentru că în ei mare crezanie nu am avut, dar voi ne-aţi trădat şi continuaţi să vă bateţi joc de noi, mai mult decât a făcut-o chiar Voronin.

Domn primar, te-ai făcut un mincinos şi foarte bine înţeleg că te-ai săturat de fotoliul de primar, poate chiar te-ai săturat şi de consilierii tăi care au interes şi totuşi dacă toată lumea vrea reforme, schimbări de sistem, poate o începem cu primăria şi nu doar asta din Chişinău, ci din toată Republica Moldova. De asta haideţi să ieşim pe 29 noiembrie fiecare în oraşul sau satul său. În rest, moldoveni, români, ruşi, ucraineni, bulgari, Cetăţeni, OAMENI, staţi acasă, bateţi-vă joc de noi, da ce nu-i de unde?

Vreau schimbare, nu mimare!