Pentru perioada respectivă, Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a aprobat un buget provizoriu. Astfel, costul primei de asigurare medicală obligatorie, achitată în sumă fixă, este de 4056 de lei. De asemenea, s-au păstrat reducerile de 50% şi 75%.

Fondatorii de întreprinderi individuale, arendaşii, arendatorii, alţi cetăţeni care nu sunt angajaţi şi nu sunt asiguraţi de Guvern achită 2028 de lei, ceea ce reprezintă 50% din prima de asigurare medicală. Plata poate fi efectuată la oficiile Poştei Moldovei şi la agenţiile teritoriale ale CNAM.

Proprietarii de terenuri agricole achită 1014 lei, 25% din prima medicală. Notarii, avocaţii şi executorii judecătoreşti plătesc prima în mărime integrală, de 4056 de lei. Plata poate fi efectuată la orice bancă sau agenţie teritorială (AT) a CNAM, cu confirmarea ulterioară a plăţii la AT.

Din momentul adoptării şi intrării în vigoare a Legii fondurilor AOAM pentru 2015, achitarea primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală se va realiza în corespundere cu noua lege.

Pentru a asigura accesul persoanelor la achitarea primei de asigurare, oficiile agenţiilor teritoriale ale CNAM vor lucra inclusiv pe 9 ianuarie.