Mandatul de membru CCA al lui Vitalie Tabunşcic a expirat încă în luna aprilie a anului trecut, iar cel al lui Marian Pocaznoi şi Ignat Vasilache în luna noiembrie. Deşi Codul Audiovizualului prevede expres că activitatea unui membru CCA încetează odată cu expirarea termenului de deţinere a funcţiei, cei trei au continuat să adopte decizii, asumându-şi ilegal calitatea de persoană cu funcţie de demnitate publică. Astfel, au încasat plăţi necuvenite. În aceste condiţii, postul nostru de televiziune a cerut instituţiilor competente să intervină. În consecinţă, Centrul Naţional Anticorupţie a demarat un control pentru a verifica legalitatea activităţii celor trei reprezentanţi ai CCA. Totodată, problema va fi pusă în discuţie şi la Comisia Naţională de Integritate.

De cealaltă parte, Marian Pocaznoi se justifică şi face trimitere la legea cu privire la statutul persoanelor cu funcţii de demnitate publică, care prevede că unii funcţionarii pot să-şi continue activitatea până la numirea unui succesor. Asta chiar dacă CSJ a stabilit prin două hotărâri irevocabile că acest subiect nu-i vizează şi pe membrii CCA. Imediat ce problema a ajuns în atenţia instituţiilor de drept, Marian Pocaznoi şi cei doi colegi ai săi cu mandatele expirate şi-au luat concediu din cont propriu.

Precizăm că Marian Pocaznoi, Vitalie Tabunşcic şi Ignat Vasilache au fost numiţi în funcţii de Parlament, în anul 2008, pentru mandate de şase ani, potrivit Codului Audiovizualului. CCA-ul are în total nouă membri.