„Atacuri asupra Jurnal TV au fost nu o singură dată. Aş îndrăzni să spun că este unicul post de televiziune care îşi permite să spună lucrurilor pe nume, să invite persoane cu demnitate şi verticalitate, care nu sunt conjuncturişti. Vă amintiţi ce a făcut CCA, ceea ce au făcut cabliştii, când au exclus Jurnal TV. Toate acestea au fost, desigur, la indicaţiile celor despre care se vorbeşte. Nici lui Plahotniuc nu-i convine acest lucru, nici lui Marian Lupu. Sigur, ar putea să fie o întâmplare, dar aş fi prea naiv dacă aş crede acest lucru. Ştiu că totul este regizat şi că totul este la degetul cel mic al lui Plahotniuc. În aceste condiţii, atacurile vor urma”, a declarat analistul politic Valentin Dolganiuc, în cadrul emisiunii „Ora Expertizei”, la Jurnal TV.

Nici avocatul Andrei Năstase nu crede că este o pură întâmplare sistarea retransmisiei Jurnal TV în reţeaua Focus-Sat.

„Eu nu cred în coincidenţe. Ştiu sută la sută că Focus-Sat a sistat darea pe post a Jurnal TV exact în legătură cu apariţia acestei emisiuni. S-a făcut teasing, despre această emisiune s-a ştiut. iar Vladimir Plahotniuc cunoaşte că i-au fost sechestrate activele încă de acum de patru zile. Ceea ce s-a întâmplat cu Focus-Sat-ul nu este o coincidenţă”, afirmă Andrei Năstase.

Avocatul a mai menţionat că Vladimir Plahotniuc regretă că nu a închis Jurnal TV înainte de condamnarea oamenilor de afaceri Victor şi Viorel Ţopa.

„În 2010, a recurs la luarea proprietăţilor lui Victor şi Viorel Ţopa. Apoi, după ce a fost deconspirat public, i-a condamnat la ani grei închisoare. După asta, în 2012, au fost nişte tentative mai neînsemnate, însă în 2013 a avut loc cea mai importantă tentativă de închidere a Jurnalului. În cercul lui intim, Plahotniuc şi-a exprimat supărarea că n-a închis mai întâi Jurnal TV, după care să recurgă la condamnarea NKVDistă a lui Victor şi Viorel Ţopa. Tentativele de închidere a Jurnal TV se vor solda cu succes după data de 30 noiembrie, dacă Plahotniuc rămâne la guvernare”, a mai spus avocatul Andrei Năstase.

Amintim că retransmisia postului de televiziune Jurnal TV a fost sistată ieri seara în reţeaua Focus-Sat. Operatorul de cablu a scos din lista de programe postul de televiziune, încălcând astfel o hotărâre a Comisiei Electorale Centrale care prevede tranşant că în campania electorală distribuitorii de servicii nu au dreptul să sisteze sau să întrerupă retransmisia serviciilor de programe ale radiodifuzorilor care reflectă alegerile parlamentare. Totodată, întreprinderea a ignorat prevederile autorizaţiei de retransmisie. 

Reprezentanţii postului Jurnal TV au calificat acţiunea operatorului de cablu drept o încălcare gravă a legislaţiei în domeniu.