Ei au venit la Reşedinţa de Stat şi cum preşedintele nu era acolo i-au lăsat o scrisoare prin care îl roagă să se implice în redeschiderea dosarului penal pe acest caz şi tragerea la răspundere a familiei Moţpan. 

Eugen Sâlii este unul dintre cei care ar fi căzut în plasa lui Ion Moţpan, căruia i-ar fi împrumut nu mai puţin 18 mii de euro, bani pe care spune că nu-i poate recupera. Astăzi, el şi alţi câţiva oameni care s-au pomenit într-o situaţie similară au bătut la uşa preşedintelui Nicolae Timofti.

Purtătorul de cuvânt al şefului statului, Vlad Ţurcanu, a precizat însă că preşedintele nu a recepţionat deocamdată scrisoarea păgubiţilor, dar a dat asigurări că aceasta va fi examinată de Nicolae Timofti în termenul prevăzut de lege, adică 15 zile.

Amintim că acum două săptămâni Jurnal TV a prezentat povestea a zeci de locuitori din raionul Nisporeni, dar şi din Chişinău, care se plâng că au împrumutat zeci de mii de euro unui individ din satul Selişte, pe nume Ion Moţpan. El le-ar fi promis că le restituie banii cu o dobândă anuală de 5%, însă păgubiţii spun că nu şi-au putut recupera nici măcar suma împrumutată.

Ion Moţpan nu a fost de găsit pentru a comenta acuzaţiile. Cei pe care i-ar fi tras pe sfoară afirmă că s-au plâns la Procuratura Generală, dar susţin că dosarul a fost clasat de procurorul Vitalie Sibov şi fostul procuror general Valeriu Zubco, la indicaţia liderilor Partidului Democrat.

Drept dovadă păgubiţii prezintă câteva înregistrări audio în care soţia lui Ion Moţpan, Maria îi aducea mulţumiri secretarului PD, Constantin Botnari, cel care ar fi tras sforile în clasarea dosarului deschis pe numele familiei Moţpan.

Contactat de Jurnal TV, Botnari a declarat că este ocupat şi nu are timp să comenteze acuzaţiile. Peste o oră, Botnari nu a mai răspuns, însă, la telefon.

Anterior, şeful său de partid, Marian Lupu, a transmis prin consilierul său că nu vrea să comenteze acuzaţiile lansate de păgubiţi. Şi fostul procuror general Valeriu Zubco a refuzat să vorbească despre acest caz.

În schimb, procurorul Vitalie Sibov a declarat că dosarul penal deschis pe numele lui Ion Moţpan ar fi fost clasat perfect legal.