Adolescentul de 16 ani şi-a pierdut mama în anul 2004, femeia fiind ucisă chiar sub privirile lui, de către tatăl său, care a murit în puşcărie un an mai târziu. Astfel, minorul a fost luat sub tutela unor rude, care acum doi ani s-au dezis de el şi au plecat la muncă peste hotare. Ulterior, băiatul a ajuns în grija primarului din localitate, care l-a internat la un centru de plasament din Orhei. Din cauza unor devieri în comportamentul său însă, minorul a fost dus la Psihiatrie.

Primarul a fost acţionat în judecată. Funcţionarul local, ales pe listele Partidului Democrat, nu a fost de găsit pentru a ne oferi explicaţii. În schimb, soţia acestuia neagă că minorul s-ar afla sub tutela sa.

Potrivit experţilor în domeniul drepturilor copilului, conform Codului Penal al Republicii Moldova, primarul riscă să stea după gratii de la 10 până la 20 de ani, pentru supunerea minorului la tratament inuman. Pentru a fi tras la răspundere, însă, procuratura trebuie să deschidă un dosar. Procurorul raionului Nisporeni, Petru, ne-a declarat că instituţia pe care o conduce se va ocupa de acest caz, în zilele următoare. Adolescentul a fost dus în satul său natal şi va rămâne, deocamdată, în grija unor consăteni. Autorităţile raionale vor căuta o şcoală internat în care să-l cazeze.