Totodată, în şedinţa de astăzi au fost prezentate rezultatele repetate ale expertizei medico-legale şi balistice care au fost efectuate la cererea avocaţilor inculpaţilor. Anterior, ei susţineau că glonţul care l-a omorât pe Sorin Paciu ar fi ricoşat din mistreţ. Rezultatele expertizei nu au fost făcute publice. Avocatul familiei Paciu s-a arătat însă mulţumit de concluzia experţilor. Fostul vicepreşedinte al Curţii de Apel Chişinău, Gheorghe Creţu, învinuit de omorul omului de afaceri, Sorin Paciu, a refuzat să vorbească cu echipa Jurnal TV.

Precizăm că pe 23 decembrie 2012, la vânat mistreţi în Pădurea Domnească au mers peste 30 de oameni de afaceri, judecători şi procurori. Partida de vânătoare s-a sfârşit tragic pentru omul de afaceri Sorin Paciu. Scandalul a dus la demisia fostului procuror general, Valeriu Zubco, decizie votată unanim de Legislativ.

O comisie parlamentară de anchetă a cercetat cazul şi a constatat că omorul a fost tăinuit, vânătoarea a fost ilegală, iar participanţii au admis un şir de nereguli, printre care falsificarea probelor, fals în declaraţii, abuz de putere. La doi ani de la producerea tragediei care a zguduit scena politică şi a stârnit reacţii dure din partea oficialilor europeni, învinuit pentru omorul din imprudenţă al lui Sorin Paciu este doar fostul vicepreşedinte al Curţii de Apel Chişinău, Gheorghe Creţu.

Cu patru capete de acuzare, inclusiv vânatul ilegal, s-au ales fostul şef al Agenţiei Moldsilva şi doi angajaţi ai Rezervaţiei Naturale „Pădurea Domnească”. Alături de judecători şi procurori, la vânătoarea fatală au participat consilieri locali din partea PL, dar şi mai mulţi oameni de afaceri care administrează companii controlate de prim-vicepreşedintele Partidului Democrat, oligarhul Vladimir Plahotniuc. Printre aceştia se numără Ghenadie Sajin, directorul "Finpar Invest" şi Serghei Latîş, directorul companiei "Media Production", care gestionează mai multe dintre instituţiile media controlate de Plahotniuc.