VIDEO

Ultima ştire

Mai mulţi locuitori din Căuşeni se plâng că au fost înşelaţi după ce au deschis depozite la o asociaţie locală de economii

Mai mulţi locuitori din Căuşeni se plâng că au fost înşelaţi după ce au deschis depozite la o asociaţie locală de economii
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 25.07.2017 21:36
Au dormit liniştiţi că banii le sunt în siguranţă şi că au şi un profit bun pentru sumele depuse, dar acum riscă să nu-şi mai vadă economiile. Este vorba despre mai mulţi locuitori din raionul Căuşeni, care au deschis depozite la o asociaţie locală de economii şi împrumut cu rata dobânzii de peste 20 la sută. Oamenii spun că au depus banii prin intermediul contabilei, care perfecta actele, doar că, într-un final, au aflat că unele contracte sunt false, iar banii nu au ajuns la destinaţie. Mai exact, au fost folosiţi în scopuri personale. În acest caz au fost iniţiate două procese penale.

Bărbatul din imagine locuieşte în satul Surchiceni. El spune că a deschis un depozit la Asociaţia de Economii şi Împrumut din localitatea vecină, Baimaclia, încă în 2007, atunci când asociaţia din satul natal s-a închis.

Şi nu este singurul locuitor din Surchiceni care s-a pomenit în această situaţie. Victor Pelin susţine că şi el a depus de mai multe ori bani la depozit prin intermediul aceleiaşi contabile, cu o dobândă de 21 la sută.

Două sute de mii de lei a depus şi această femeie din satul Taraclia, raionul Căuşeni, pe un termen de doi ani. Maria Malanca a aflat că a fost înşelată toamna trecută, atunci când a încercat să-şi retragă banii.

Iar această femeie din Ciufleşti a deschis un depozit în luna martie a acestui an. La numai o săptămână după ce a dat banii, a aflat că suma nu a ajuns la destinaţie, iar contractul semnat este fals.

Fosta contabilă a Asociaţiei de Economii şi Împrumut din Baimaclia, Nina Griţcan, recunoaşte că a păcălit oamenii.

Potrivit procurorilor, suma prejudiciilor depăşeşte un milion de lei.

Ce acuzaţii au mai făcut locuitorii din raionul Căuşeni, aflaţi duminică, în cadrul emisiunii „Patrula” de la Jurnal TV.

vezi articolul complet

ULTIMELE ŞTIRI

Articole