Şi asta chiar dacă înregistrarea scoate la iveală practicile dubioase aplicate în interiorul formaţiunii, precum cotizaţii de partid scrise formal, îndemnuri la propagandă şi ameninţări la adresa aleşilor locali.

„Nu am auzit această înregistrare, dar am citit despre ea. Nu a fost discutată tema în cauză. În momentul în care la nivel de partid se va considera că întrebarea este necesar de discutat, veţi fi primii care veţi afla despre aceasta. Îmi imaginez că nici majoritatea colegilor mei nu au urmărit această înregistrare, doar o cunoaştem din informaţia care a apărut în mass-media”, a declarat Vitalie Gămurari.

Înregistrarea audio este făcută pe 21 februarie curent, într-un restaurat din Criuleni, acolo unde se desfăşoară o reuniune a organizaţiei teritoriale a PD. La aceasta a participat preşedintele raionului şi a organizaţiei raionale a PD, Veaceslav Burlac, care ameninţă aleşii locali despre faptul că „dacă partidul înregistrează un rezultat prost, se taie paica (finanţarea)".

De asemenea, este auzită şi vocea secretarului executiv al organizaţiei, Maria Loghin, care îi instruieşte pe cei prezenţi cum să înregistreze cotizaţii formale.