„În acest moment critic pentru soarta democraţiei din Republica Moldova avem nevoie de solidaritate, coeziune, eforturi conjugate, inclusiv electorale”, a spus Andrei Năstase.

„În acest moment nu avem un context electoral obişnuit. Acum trebuie să ne regăsim cu toţii într-o forţă electorală unică – mă refer la opoziţia sănătoasă – şi să depunem un efort consistent pentru a scoate ţara şi capitala din criza profundă în care au adus-o nu doar Plahotniuc şi Dodon, dar şi cei care au făcut cârdăşie cu ei. În faţa pericolului pe care îl prezintă guvernarea oligarhică, putem reuşi doar uniţi, consolidaţi, solidari în aspiraţiile noastre”, a declarat liderul Platformei DA într-un interviu pentru Tribuna.

Potrivit lui Andrei Năstase „alegerile din acest an, locale sau parlamentare, au o miză extraordinar de mare, căci fiecare zi de guvernare oligarhică de la primărie şi din alte instituţii ale statului, perpetuează starea degradată în care se află Republica Moldova. De asta trebuie să fie conştientă toată lumea şi să abordeze subiectul cu toată responsabilitatea”.