Anunţul a fost făcut astăzi de ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, după întrevederea cu viceministrul rus de Externe, Grigori Karasin, aflat într-o vizită la Chişinău.

„Un pas spre dezvoltarea dialogului moldo-rus este decizia luată astăzi privind revenirea la Moscova, în următoarele zile, a ambasadorului RM în Federaţia Rusă”, a precizat Tudor Ulianovschi.

Amintim că, deşi autorităţile au vorbit atunci despre hărţuirea de către autorităţile de la Moscova a mai multor oamenil politici de la Chişinău, în realitate este vorba doar de oligarhul Vladimir Plahotniuc, pe numele căruia Comisia de Investigaţii de la Moscova a deschis un dosar penal.

Şeful PD, care deţine şi cetăţenia rusă, este acuzat că ar fi implicat în cel puţin două asasinate comise cu deosebită cruzime. 

O instanţă de la Moscova a decis plasarea în arest preventiv a lui Vladimir Plahotniuc, hotărâre care a fost luată în lipsa învinuitului. Hotărârea Judecătoriei Basmannîi din Moscova a fost contestată într-o instanţă superioară.