Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei acţiuni de protest, unde au participat mai mulţi oameni.

„Corupţie şi capturarea statului asta se întâmplă acum în Republica Moldova. Unul dintre mesajele noastre este că Plahotniuc încearcă să construiască în Republica Moldova ceea ce Putin construieşte în Rusia. Plahotniuc şi PD întreprind tot pentru a omorî democraţia. Noi suntem aici pentru a ne apăra drepturile, libertăţile, pentru a apăra procesul democratic”, a declarat liderul PAS, Maia Sandu.

„Pentru că nu ne-au lăsat să mergem să discutăm, acesta este mesajul nostru pentru cei de la conferinţă”, a adăugat Maia Sandu.   

„Vrem să transmitem un mesaj oaspeţilor, pentru că cei de pe loc cunosc opinia noastră. Mesajul nostru pentru oaspeţii din Ucraina, Georgia este următorul: nu doar duşmanii din exterior sunt principala problemă. Problema securităţii satului este, în primul rând, în interiorul ţării. Problema se numeşte oligarhie, manipulare, propagandă şi instituţii capturate. Toate acţiunile guvernării încearcă să inducă ideea că duşmanul este din exterior, este o tactică veche. Ei ne spun că pericolul vine din Est, acolo este un pericol. Noi suntem siguri că principalul pericol este în interior – atunci când instituţiile sunt capturate, când mass-media este capturată, autorităţile publice locale sunt şantajate. Aici e cel mai mare pericol”, a continuat vicepreşedintele PAS, Igor Grosu.  

Precizăm că astăzi, s-a desfăşurat conferinţa interparlamentară de nivel înalt cu genericul „Georgia, Republica Moldova şi Ucraina: Parteneriatul Estic şi provocările actuale de securitate”. La eveniment au participat preşedintele Parlamentului Georgiei, Irakli Kobakhidze, şi preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Andriy Parubiy.