Andrei Năstase a petrecut mai mult timp, discutând cu oamenii în pieţele din Chişinău. Întrebat despre transformarea fundamentală a capitalei după alegerile locale, liderul Platformei DA a spus că asta presupune transformarea unui municipiu cu infrastructură subdezvoltată şi economie inertă într-un centru pentru afaceri, pentru dezvoltare, într-un catalizator al economiei Republicii Moldova cu atragere substanţială a investiţiilor din afară, cu un sistem modern de fluidizare a traficului prin utilizarea noilor tehnologii, ceea ce ar reduce semnificativ ambuteiajele din capitală, cu parcări şi securizare maximă a pietonilor, cu debirocratizare şi multe alte obiective de o importanţă crucială, incluse în Programul pentru Chişinău, elaborat de specialişti în diverse domenii. „Chiar şi pentru transformarea pieţelor din Chişinău avem soluţii foarte bune. De exemplu, vom asigura reconstrucţia Pieţei Centrale în scopuri de turism agro-industrial, ceea ce va schimba spre bine condiţiile în care se vând şi se cumpără produsele aici, iar  preţurile vor deveni mai accesibile”, a menţionat Andrei Năstase.

Şi în sectorul Botanica oamenii s-au arătat interesaţi de intenţiile de schimbare a municipiului. Aspectul oraşului şi corupţia sufocantă de la primărie generată de debandada în construcţiile neautorizate au fost problemele enunţate de locatarii din mai multe blocuri de pe strada Nicolae Grădescu, în curtea interioară a cărora s-a produs întâlnirea.

„Este necesară actualizarea Planului Urbanistic General şi elaborarea planurilor urbanistice zonale” – a spus Andrei Năstase, menţionând că transparentizarea instituţiilor publice şi curăţirea de elementul corupţiei endemice a Republicii Moldova va începe din primăria municipiului Chişinău.

Întâlnirile cu locuitorii municipiului Chişinău vor continua în zilele si săptămânile următoare.