„Dezideratul nostru suprem: să avem o societate tolerantă, consolidată, o societate care să înţeleagă că mai important decât ceea ce ne dezbină este ceea ce ne uneşte şi doar aşa putem câştiga în faţa răului, în faţa acestei guvernări-hibrid Plahotniuc-Dodon. O putem elimina din spaţiul public şi s-o aducem acolo unde îi este locul - pe banca acuzaţilor”, a spus liderul Platformei DA.

În context, Năstase a adăugat că în opinia sa nu va fi bine dacă formaţiunile proeuropene vor propune fiecare câte un candidat pentru locale, şi nu unul comun.

„Riscăm ca pe baza înţelegerii dintre Plahotniuc şi Dodon în turul doi să avem un exponent aşa-zis independent, dar promovat intens de către Partidul Democrat. Vorbesc aici de Silvia Radu. Pe de altă parte, să avem un candidat al aşa-zisei opoziţii socialiste, geopolitice şi în turul doi nu va mai conta cine va fi. Noi vom fi pe tuşă. Iată de ce, fac apel şi la cei de la Partidul Liberal şi la cei de la alte partide să înţeleagă foarte clar că avem nevoie de consolidarea forţelor şi nu avem timp acum pentru tot felul de exerciţii”, a declarat Andrei Năstase.

Anterior, Silvia Radu şi reprezentanţii PD au negat că ar avea un parteneriat, la fel cum a fost respinsă şi afirmaţia despre o colaborare dintre Vladimir Plahotniuc şi Igor Dodon.