Potrivit lui Andrei Năstase, pentru a face o schimbare în oraşul Chişinău este nevoie de voinţă.

„Pentru a face ceva este nevoie de voinţă. Şi eu şi echipa mea avem capacitatea de a tranforma Chişinăul într-o capitală pentru cetăţeni. Misiunea mea ca primar general al capitalei este ca să pun bazele unei tranformări fundamentale a Chişinăului într-un oraş în care să vrei să trăieşti, în care oamenii să se simtă confortabil, iar autoritatea publică locală să fie prietenoasă”, susţine liderul Platformei DA.

„Ne-am propus să transformăm Chişinăul într-un centru de afaceri, într-un centru de dezvoltare, într-un catalizator al economiei naţionale pentru că 70 la sută din activităţile economice ale întregii ţări se desfăşoară în Chişinău. Iată ele trebuie modernizate. Ne-am mai propus ca această capitală a noastră să se transforme într-o capitală a inovaţiilor. Eu cred în capitalul uman pe care îl are Republica Moldova şi în special Chişinăul şi cred că acest lucru este realizabil. Când spun asta mă refer şi la faptul că Chişinăul să fie o capitală a tineretului, o capitală culturală”, a spus Andrei Năstase.

Astfel, Andrei Năstase susţine că în prezent o echipă a Platformei Demnitate şi Adevăr, constituită din oameni din cadrul partidului, dar şi din societatea civilă, specialişti, profesionişti, experţi, lucrează la un program amplu pentru dezvoltarea capitalei.

„Vrem să creăm un sistem modern de fluidizare a traficului. Cunoaştem foarte bine ambuteiajele din oraş şi traficul infernal cu care ne confruntăm în fiecare zi. Când vorbesc de fluidizarea traficului mă gândesc la implicarea agenţilor de patrulare, care nu ştiu cum se întâmplă dar sunt mai mult preocupaţi de avâna participanţii la trafic decât de a fluidiza acest trafic”, a declarat Andrei Năstase.
 
„Ne gândim să modernizăm sistemul de transport public. Şi aceasta se poate face prin suplimentarea numărului de troleibuze, inclusiv fără fir, inclusiv către suburbiile noastre care suferă din cauza lipsei de transport, dar şi suplimentării cu autobuze”, afirmă liderul Platformei DA.

O altă problemă care are nevoie de o soluţionare urgentă este cea a parcărilor, susţine Andre Năstase.

„Eu cred că prin lărgirea străzilor, prin construcţia de noi parcări supraetajate, parcări în centrul oraşului, acolo unde se suferă intens din cauza lipsei acestora, se poate rezolva această problemă a parcărilor”, a declarat liderul Platformei DA.

„De asemenea, iluminatul public, atât la nivelul oraşului cât şi în suburbii, dar de ce nu şi în cadrul blocurilor. Rezolvarea problemei Bâcului, transformarea acestuia într-un spaţiu verde la care oamenii să se poată raporta ca la o zonă de agrement”, a conchis Andrei Năstase.