„În statutul PD este scris că e partid de stânga, la fel ca şi socialiştii. Întrebarea asta de ce se dau de dreapta? De ce se dau proeuropeni, dacă nu au făcut nimic pentru a apropia ţara de valorile europene, nu au făcut nimic pentru modernizarea şi democratizarea RM, eliberarea instituţiilor de drept şi de reglementare din captivitatea politică. Se pregăteşte o alianţă formală dintre Plahotniuc şi Dodon după următoarele alegeri. În cadrul campaniei electorale pentru capitală va fi încă un exerciţiu în care cei doi vor avea aceeaşi candidaţi, indiferent cine va fi, Silvia Radu sau oricare exponent al lui Dodon. Lui Plahotniuc îi este totuna, pentru că şi pe unul şi pe altul îi are la discreţia sa, cu dosare penale”, a declarat Andrei Năstase într-o conferinţă de presă.

În opinia preşedintelui Platformei DA, promisiunile lansate de PD în legătură cu construcţia drumurilor, dar şi proiectul „Arena Chişinău” sunt minciuni, în condiţiile în care acest partid a fost la guvernare în ultimii ani şi a avut suficient timp să facă ceva pentru cetăţeni.

„Ce le-a lipsit acestor oameni, ca pe parcursul a opt ani deja de când sunt la putere, să fi venit cu acest proiect şi să-l fi realizat deja. De ce nu au făcut-o până acum?  Au toată puterea legislativă, executivă, judecătorească. Aveţi şi cea de-a patra putere. Este o minciună sfruntată. Au intrat deja în campania electorală şi aţi văzut deja cât de mârşav au făcut-o, cu atacuri la persoană, cu manipulări, cu trolli, cu tot felul de informaţii false”, a menţionat Andrei Năstase.

„Oamenii trebuie să înţeleagă: PD poate face campanie electorală cât vrea. Ei au demonstrat cât au fost la guvernare de ce sunt în stare: să fure idei, să fure terenuri, bani, bănci, companii de asigurări, să fure din vistieria statului, să transforme RM într-un recipient de spălare a zecilor de miliarde de dolari, bani ai mafiei ruseşti. Au demonstrat că în ultima perioadă de timp elimină toţi ambasadorii care militează pentru integrarea europeană a RM”, a mai spus liderul Platformei DA.