Filip spune că regretă plecarea lui Tănase din Guvern, după publicarea discuţiei cu Platon: „A avut suportul politic al PD”

Filip spune că regretă plecarea lui Tănase din Guvern, după publicarea discuţiei cu Platon: „A avut suportul politic al PD”
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 12.03.2018 13:17
Premierul Pavel Filip susţine că regretă demisia ministrului Justiţiei, Alexandru Tănase, care s-a lăsat de funcţie după ce Jurnal TV a publicat o discuţie telefonică pe care acesta o poartă cu afaceristul Veaceslav Platon despre furtul miliardului. Filip crede că, de la începutul anului de când a fost numit, Tănase a implementat „o mică reformă a justiţiei”, având „suportul politic al PD”.

„Recunosc că personal regret acest lucru. Este un profesionist şi într-o perioadă scurtă de activitate, împreună la Guvern, am constat că poate face mult pentru reforma acestui domeniu. Este o decizie pe care o respect. A fost un mod de a răspunde la aceste atacuri de denigrare împotriva sa şi un mod de a proteja Guvernul de consecinţele acestui atac”, a declarat Filip.

„A avut suportul politic al PD, iar mai multe informaţii vor fi date mâine după şedinţa partidului”, a adăugat premierul.

Amintim că Jurnal TV a intrat în posesia unei discuţii telefonice, pe care a avut-o Alexandru Tănase, cu unul dintre condamnaţii în dosarul fraudei de la Banca de Economii, Veaceslav Platon.

În înregistrarea audio cei doi îşi spun, pe un ton cordial, simplu, - Saşa şi Slava. Din conţinutul discuţiei rezultă că aceasta avea loc pe când Tănase era şef la Curtea Constituţională, înainte de arestarea şi condamnarea lui Platon. Platon pare să-i ceară o favoare, deşi nu e clar ce anume, iar Tănase îi spune că a-i împlini doleanţa ar însemna curată sinucidere.

Tot în cadrul acestei discuţii, Alexandru Tănase compară Republica Moldova cu o ţară bananieră, iar sistemul bancar - cu cosmosul. În discuţii, Tănase îl porecleşte pe Pirkka Tapiola şi îi disculpă pe Dorin Drăguţanu, Vladimir Plahotniuc şi Ilan Shor.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI