„Recunosc că personal regret acest lucru. Este un profesionist şi într-o perioadă scurtă de activitate, împreună la Guvern, am constat că poate face mult pentru reforma acestui domeniu. Este o decizie pe care o respect. A fost un mod de a răspunde la aceste atacuri de denigrare împotriva sa şi un mod de a proteja Guvernul de consecinţele acestui atac”, a declarat Filip.

„A avut suportul politic al PD, iar mai multe informaţii vor fi date mâine după şedinţa partidului”, a adăugat premierul.

Amintim că Jurnal TV a intrat în posesia unei discuţii telefonice, pe care a avut-o Alexandru Tănase, cu unul dintre condamnaţii în dosarul fraudei de la Banca de Economii, Veaceslav Platon.

În înregistrarea audio cei doi îşi spun, pe un ton cordial, simplu, - Saşa şi Slava. Din conţinutul discuţiei rezultă că aceasta avea loc pe când Tănase era şef la Curtea Constituţională, înainte de arestarea şi condamnarea lui Platon. Platon pare să-i ceară o favoare, deşi nu e clar ce anume, iar Tănase îi spune că a-i împlini doleanţa ar însemna curată sinucidere.

Tot în cadrul acestei discuţii, Alexandru Tănase compară Republica Moldova cu o ţară bananieră, iar sistemul bancar - cu cosmosul. În discuţii, Tănase îl porecleşte pe Pirkka Tapiola şi îi disculpă pe Dorin Drăguţanu, Vladimir Plahotniuc şi Ilan Shor.