„Da, îl cunosc pe Veaceslav Platon încă din perioada când eram deputaţi în Parlamentul Republicii Moldova şi s-a întâmplat să port şi discuţii telefonice cu el. Cei care mă cunosc, ştiu bine că eu răspund la apelurile telefonice ale cunoscuţilor, oricine ar fi aceştia. Domnul Platon este unul din ei. Nu pot fi sigur asupra autenticităţii acestei înregistrări deoarece discuţia a avut loc cu mai mulţi ani în urmă şi nu i-am dat mare importanţă. În realitate, conţinutul discuţiei, în partea ce mă priveşte, nu scoate în evidenţă nimic interesant, de cât însăşi faptul existenţei discuţiei în sine”, a scris Tănase pa pagina sa de Facebook.

Amintim că Jurnal TV a intrat în posesia unei discuţii telefonice, pe care a avut-o ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, cu unul dintre condamnaţii în dosarul fraudei de la Banca de Economii, Veaceslav Platon. În înregistrarea audio cei doi îşi spun, pe un ton cordial, simplu, - Saşa şi Slava. Din conţinutul discuţiei rezultă că aceasta avea loc pe când Tănase era şef la Curtea Constituţionala, înainte de arestarea şi condamnarea lui Platon. Platon pare să-i ceară o favoare, deşi nu e clar ce anume, iar Tănase îi spune că a-i împlini doleanţa ar însemna curată sinucidere.

Tot în cadrul acestei discuţii, Alexandru Tănase compară Republica Moldova cu o ţară bananieră, iar sistemul bancar - cu cosmosul. În discuţii, Tănase îl porecleşte pe Pirkka Tapiola şi îi disculpă pe Dorin Drăguţanu, Vladimir Plahotniuc şi Ilan Shor.