Update

Moţiune simplă împotriva lui Leancă; Motivul - raportul critic al Consiliului Afacerilor Externe al UE

Moţiune simplă împotriva lui Leancă; Motivul - raportul critic al Consiliului Afacerilor Externe al UE
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 01.03.2018 13:01
18:24
Update

PPEM consideră nefundamentată moţiunea simplă de cenzură împotriva lui Iurie Leancă

Grupul Parlamentar Popular European din Moldova consideră nefundamentată moţiunea simplă de cenzură împotriva viceprim-ministrului pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă.
 
„Acţiunea politică a deputaţilor PCRM şi PSRM este o demonstraţie de vasalitate şi supunere în faţa idolilor de la Kremlin şi vine într-un context în care relaţiile cu UE şi România aduc beneficii reale cetăţenilor Republicii Moldova”, a declarat preşedintele Grupului PPE, Eugen Carpov.
 
Deputaţii sunt convinşi că moţiunea de cenzură nu va întruni numărul de voturi necesar şi va reprezenta un nou fiasco pentru grupările politice pro-ruse.
 
Viceprim-ministrul Iurie Leancă consideră moţiunea de cenzură un prilej bun de a le explica încă o dată deputaţilor comunişti şi socialişti importanţa parcursului european al ţării noastre.
 
„În timp ce unii socialişti deja au produs unirea prin faptul că deţin paşapoarte româneşti, pot doar constata că Bucureştiul şi Chişinăul trebuie să depună mai multe eforturi pentru valorificarea relaţiilor bilaterale, începând cu relaţiile inter-umane şi terminând cu proiectele de interconectare”, a menţionat Iurie Leancă într-o reacţie pe pagina sa oficială de Facebook.
 

Vicepremierul pentru integrare europeană Iurie Leancă ar putea fi nevoit să vină cu un raport în Parlament, după ce Consiliul Afacerilor Externe al Uniunii Europene a emis un raport critic în privinţa Republicii Moldova.

Fracţiunea PCRM au înaintat astăzi moţiune simplă asupra politicii interne şi externe în domeniul integrării europene. Documentul a fost semnat de 26 de legislatori comunişti şi socialişti.

„Ieri a fost publicat raportul privind starea integrării europene a RM care conţine concluziile partenerilor de dezvoltare şi criticile dure în adresa guvernării privind îndeplinirea condiţiilor privind integrarea europeană. Obiectul moţiunii îl constituie atitudinea iresponsabilă şi anticonstituţională a domnului Leancă în calitate de viceprim-ministru pentru integrare europeană. În loc de modernizarea reală a ţării, conform standardelor europene, Leancă îşi permite să declare că integrarea europeană se face doar în urma unirii cu România”, spun comuniştii.

Potrivit legii, moţiunea simplă se dezbate în termen de 14 zile lucrătoare de la depunere.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI