PD refuză să spună cât cheltuieşte pentru chiria noului sediu de lux: „Veţi afla la sfârşitul anului”; Jurnaliştii au acces doar cu acreditare şi sunt verificaţi cu detectorul de metale

PD refuză să spună cât cheltuieşte pentru chiria noului sediu de lux: „Veţi afla la sfârşitul anului”; Jurnaliştii au acces doar cu acreditare şi sunt verificaţi cu detectorul de metale
Sursa: jurnal.md Foto: privesc.eu 06.02.2018 14:29
Noul sediu de lux al Partidului Democrat, de pe strada Armenească, e o adevărată fortăreaţă pentru presă. Ca să ajungă la evenimentele partidului, jurnaliştii trebuie să obţină o acreditare din timp, iar la intrare sunt verificaţi cu detectorul de metale.

În cadrul unui briefing susţinut astăzi la noul sediul, purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gămurari, a fost întrebat de presă care au fost motivele ce au determinat partidul să ia asemenea măsuri de securitate. 

„Am contactat colegii din unele state occidendale ca să întreb dacă există o asemenea procedură în Occident. PD este cel mai mare partid din Republica Moldova şi atunci când sunt invitaţi jurnaliştii există tentaţia să vină şi cei care nu sunt jurnalişti. Momentul de asigurare a liniştii şi securităţii vine din acest context”, a declarat Vitalie Gămurari.

„Când primele persoane din stat se află la şedinţele respective, preşedintele Parlamentului sau premierul, trebuie să asigurăm o securitate prevăzută de legislaţie”, a adăugat Gămurari. 

Întrebat care sunt costurile de închiriere a noului sediu, purtătorul de cuvânt al PD a dat de înţeles că despre aceasta se va afla abia la sfârşitul anului, când PD va publica raportul anual.

„Nu sunt cel care poate să vă răspundă. În raportul anul va fi prezentată informaţia, pentru că ea este una publică. Acel raport de la finele anului va fi cel mai bun răspuns”, a fost răspunsul oferit de purtătorul de cuvânt al PD.

Precizăm că imobilul cu patru niveluri de pe strada Armenească este înconjurat de mai multe instituţii de stat şi se află la câţiva paşi de locuinţa liderului PD, Vladimir Plahotniuc.

Într-o investigaţie realizată de RISE Moldova se arăta că PCRM a vândut clădirea unei persoane din Belize, reprezentată în Republica Moldova de un personaj-cheie din anturajul lui Plahotniuc. În afacere a fost implicată şi o persoană judecată pentru deţinere de droguri, care a fost însă amnistiată cu o lună înainte de tranzacţia imobiliară. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI