Răspunsul semnat de şefa de la Educaţie a fost publicat de Munteanu care susţine că se va adresa cu un alt demers. Vicepreşedintele PL afirmă că va invoca  Legea cu privire la Guvern, potrivit căreia poate fi membru al Guvernului doar persoana care are studii superioare.

„... declararea nulităţii diplomei de studii superioare a cetăţeanului Chiril Gaburici va duce, inevitabil la încetarea mandatului de ministru al acestuia”, a declarat Munteanu.

„Chestiunea privind utilizarea de către Chiril Gaburici a unei diplome de studii false, nu este despre cunoştinţele protagonistului, ci este una dintre probele de ataşament a guvernării la valorile reale ale unui stat de drept, ori răspunsul primit de la ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării ilustrează cu prisosinţă existenţa unui abis între declaraţiile sonore ale Partidului Democrat (cu anexele) şi acţiunile habituale de nesocotire a valorilor europene, la care le place să facă trimitere”, a mai spus Valeriu Munteanu.

Precizăm că, la scurt timp după ce a devenit premier în februarie 2015, pregătirea profesională a lui Chiril Gaburici a fost pusă la îndoială în urma unei investigaţii jurnalistice care a depistat mai multe inexactităţi în CV-ul acestuia. Atunci Ministerul Educaţiei a anunţat că Chiril Gaburici nu are diplomă de BAC şi a fost exmatriculat de la două instituţii de învăţământ.