Preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr a fost solicitat să se refere la blocul, pe care l-a format Platforma DA împreună cu Partidul Acţiune şi Solidaritate.

„Am formalizat o alianţă pentru a ne edifica dacă participăm la aceste alegeri şi dacă participăm, să participăm într-un bloc bazat pe reciprocitate, bazat pe paritate, bazat pe sprijin reciproc. Paritate înseamnă egalitate. Am spus-o: noi acţionăm ca doi fraţi, nu unul mai mare şi altul mai mic, ca şi doi fraţi dacă vreţi gemeni. Va fi cineva de la PAS, cineva de la Platforma DA”, a spus preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr.

Întrebat de ce durează atât de mult ca formaţiunile să vină cu detalii, Andrei Năstase a răspuns că se munceşte în spatele cortinei.

„La nivelul celor două partide au fost create nişte comitete care se ocupă fiecare pe palierul său, cel mai important fiind crearea mecanismelor serioase care ar face posibil ca pe lista noastră, în garnitura noastră să acceadă oameni integri, profesionişti şi să nu avem surpriza că odată ajunşi în Parlament se vor vinde ca gogoşarii. Va fi nu doar o listă comună, dar şi în circumscripţii vom avea candidaţi comuni”, a declarat Andrei Năstase.

Alianţa va avea disponibilitate pentru oamenii care vor întruni criteriile necesare, a mai punctat Andrei Năstase.

„PPDA şi PAS împreună cu tot ce este mai bun în societatea noastră, exponenţi ai forţelor politice şi civice. - Exponenţi? - Exact. - Adică nu formaţiuni în acest bloc? - Nu. - Exponenţi? - Da. Asta prevede acordul nostru de colaborare cu PAS”, a spus preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr.

 Întrebat dacă şi Dorin Chirtoacă, cel căruia liderul Platformei DA i-a adresat anterior o scrisoare, cerându-i demisia din funcţia de primar, dar fără succes, ar putea accede în acest bloc, Andrei Năstase a răspuns că oricine doreşte acest fapt va trebui să se încadreze în criteriile de eligibilitate. Cât priveşte eventuale alianţe în viitorul Parlament, Andrei Năstase a reiterat că Platforma Demnitate şi Adevăr nu va conlucra niciodată cu PD şi PSRM.

„Dodon şi Plahotniuc fac un întreg. Republica Moldova trebuie să scape în acelaşi timp şi de unul, şi de altul”, a spus Andrei Năstase.

Solicitat să spună de ce opoziţia nu mai organizează proteste, preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr a răspuns: „Poate că ar fi bine să ne gândim şi oamenii ar trebui să se gândească dacă nu cumva e timpul să facem proteste mai puţin organizate de cineva. Poate că ar trebui să ne auto-organizăm, aşa cum se întâmplă, spre exemplu, în România. Iată, iată vin alegerile. Că va fi pe sistemul mixt, că va fi pe sistemul proporţional, că va fi mai devreme, mai târziu, vor veni aceste alegeri şi noi ne-am propus să edificăm o alternativă a actualei guvernări şi întregii clase politice şi atunci nu poţi să stai doar în stradă”.

Andrei Năstase a fost întrebat şi dacă unionismul este o prioritate pentru formaţiunea pe care o conduce.

„Dar cum poate fi în momentul de faţă o prioritate în situaţia în care Republica Moldova rămâne în sărăcie, rămâne în corupţie. Dar dumneavoastră sunteţi unionist? - Eu sunt român”, a spus Năstase.

La finalul emisiunii, Năstase a punctat că va fi un an infernal pentru opoziţie. Anterior, PD şi PSRM au negat că ar fi într-un parteneriat.