Deputatul PD a pozat alături de Petru Cărare, care a împlinit 83 de ani. Nae-Simion Pleşca e aşezat la o masă cu bucate şi ridică un pahar de vin, în timp ce poetul e culcat pe o canapea, fiind bolnav. Comentariile acide au apărut imediat.

Nae-Simion Pleşca şi-a explicat gestul printr-o veche relaţie de prietenie cu Petru Cărare.

Ulterior el a şters postarea de pe Facebook. Nu este pentru prima oară, când Nae-Simion-Pleşca stârneşte reacţii scandaloase. Întrebat odată de către reporterul postului nostru de televiziune despre averea fabuloasă a şefului său, oligarhul Vladimir Plahotniuc, răspunsul a fost unul pe măsură.

Încă o declaraţie sfidătoare din arhiva lui Nae-Simion Pleşca a fost atunci când a luat în derâdere că pământul nu este de vânzare pentru săraci, făcând luzii la contrastul izbitor dintre luxul în care trăiesc exponenţii puterii şi sărăcia, la care sunt condamnaţi oamenii de rând.

Nae-Simion Pleşca a devenit deputat pe listele Partidului Liberal Democrat, după care a trecut la PD. Parlamentarul nu a ezitat niciodată să-şi etaleze luxul. Acesta deţine proprietăţi imobiliare de milioane de lei. Conduce o maşină de cel puţin un milion şi jumătate de lei. Are trei firme, dintre care una i-a adus 1 milion 350 de mii de lei într-un an. Locuieşte în centrul Chişinăului, într-o casă de 304 metri pătraţi, cu mansardă. Celelalte venituri rămân însă un secret, pe care deputatul nu vrea să-l divulge, chiar dacă, potrivit legii, averea sa este subiect de interes public.