Ana Ursachi: Guvernarea încearcă să închidă gura luptătorilor aprigi contra regimului oligarhic

Ana Ursachi: Guvernarea încearcă să închidă gura luptătorilor aprigi contra regimului oligarhic
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 31.01.2018 21:36
Guvernarea încearcă să închidă gura luptătorilor aprigi contra regimului oligarhic. Astfel a comentat avocata Ana Ursachi, în cadrul emisiunii „60 de minute” de la Jurnal TV, persecutarea continuă a unor apărători, protestatari şi activişti civici. A intervenit şi preşedinta Fundaţiei „Open Dialog”, Lyudmila Kozlovska, din Polonia, cea care a dezvăluit că procurorul general, Eduard Harunjen, ar fi verificat autenticitatea semnăturilor unor eurodeputaţi care l-au somat să înceteze represiunile. 

Avocata Ana Ursachi este una dintre persoanele vizate în sesizarea deputaţilor europeni, trimisă procurorului general de la Chişinău. Ea a intervenit prin skype în cadrul emisiunii „60 de minute”.

Ana Ursachi a spus că nu a vorbit despre persecuţiile la care a fost supusă ea şi familia ei mai bine de un an. Asta pentru că persoanele care au încercat să-i denigreze imaginea au recurs la tot felul de tertipuri pentru a o face să tacă.

Avocata s-a referit şi la faptul că a vorbit, în repetate rânduri, în cadrul structurilor europene despre fărădelegile care au loc în Republica Moldova. A sesizat OSCE despre protestele în care poliţiştii au folosit, fără jenă, gaze lacrimogene, despre dezvăluirile afaceristului Veaceslav Platon, despre spălarea celor 22 de miliarde de dolari prin intermediul sistemului judecătoresc. 

Totodată, Ana Ursachi a participat la mai multe emisiuni realizate în studiourile unor televiziuni europene, în care a vorbit despre persecutarea luptătorilor contra regimului oligarhic.

La talk-show a participat şi preşedinta Fundaţiei „Open Dialog” din Polonia, Lyudmila Kozlovska. Ea a comentat reacţia procurorului general la scrisoarea trimisă de mai mulţi europarlamentari, în care se cerea încetarea represiunilor. 

Nici procurorul general, Eduard Harunjen, şi nici deputata PD Valentina Buliga nu au răspuns la telefon pentru a beneficia de dreptul la replică. Urmăriţi emisiunea „60 de minute” în fiecare vineri, de la ora 20:00. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI