Aşa-zisul documentar cu care umblă prin republică apropiaţii lui Şor a fost făcut la comanda şi cu banii achitaţi de partidul acestuia. De remarcat că spectatorii au acces în sală doar pe bază de invitaţie. Majoritatea celor care pot vedea "creaţia" sunt pensionari şi posesori ai aşa-numitelor "cărţi sociale" pentru magazinele lu Şor. Înainte de rularea filmului, spectatorii sunt serviţi cu ceai şi biscuiţi. Aşa a fost şi la Taraclia, unde Marina Tauber a declarat că banii furaţi din sistemul bancar s-ar restitui deja.

Mai mult, Marina Tauber insistă că oamenii de rând n-au fost afectaţi în niciun fel de furtul miliardului. După prezentarea filmului, unii dintre cei prezenţi în sală s-au revoltat şi au spus că şi Ilan Şor a luat credite neperformante.

În discrsul său, Marina Tauber n-a ezitat să atace opoziţia antioligarhică şi implicit pe liderul PAS, Maia Sandu. Precizăm că numele Marinei Tauber figurează în rapoartele companiei Kroll, în special la capitolul spălare de bani prin accesarea de credite neperformante. Potrivit experţilor Kroll, ea ar fi luat credite neperformante în valoare de 10 milioane de lei de la Banca de Economii, iar şeful ei de partid, Ilan Şor, apare drept principal actor în devalizarea sistemului bancar moldovenesc. Şor a fost condamnat de Judecătoria Chişinău la 7 ani şi jumătate de închisoare, dar se află în libertate până la pronunţarea deciziei Curţii de Apel.