Miercuri dimineaţa, teritoriul noii reşedinţe PD a fost împânzit de maşini care aduceau zeci de cutii. Paznicii au refuzat să spună ce conţin acestea, însă un şofer ne-a spus totuşi că a adus mai multe produse de birotică.

Potrivit RISE, noul sediu al formaţiunii conduse de oligarhul Plahotniuc are patru niveluri şi o suprafaţă totală de peste 1300 de metri pătraţi. Este construit din materiale de cea mai înaltă calitate, faţada fiind placată cu granit şi aluminiu rezistent la foc. Sursa mai notează că în afară de spaţii pentru zeci de birouri, în incinta noului edificiu al PD este un mini-hotel, un restaurant şi o parcare subterană. În imediata vecinătate a clădirii se află mai multe instituţii de stat, iar accesul pe teritoriu este securizat cu piloni retractabili.

Purtătorul de cuvânt al PD susţine însă că nu toţi membrii formaţiunii au reuşit să-şi mute lucrurile în noul sediu şi că nu ştie ce se află în interiorul clădirii, întrucât încă nu l-ar fi vizitat. Vitalie Gamurari a adăugat că nu este planificată nicio ceremonie de inaugurare.

Amintim că anterior, Andrian Candu, vicepreşedinte al PD, preşedintele Parlamentului şi unul dintre finii de cununie ai lui Vladimir Plahotniuc a spus că edificiul nu ar aparţine naşului său şi că partidul a negociat cu proprietarul darea în arendă a imobilului. Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, declara însă într-un interviu că a vândut clădirea unei companii din Belize, al cărei proprietar este reprezentată în Moldova de către un personaj-cheie din anturajul lui Plahotniuc.

Potrivit RISE, şeful PD a plătit pe fostul sediu al PCRM aproximativ 26 de milioane de lei. Vladimir Plahotniuc nu a răspuns la telefon.