„Problema este multilaterală. Nu putem spune că este vorba doar de alegerile viitoare. Este vorba şi despre un atac raider asupra întregului municipiu. Este absolut evident. Aşa cum a fost un atac raider la Chişinău, aşa este supus acum municipiul Bălţi unui atac. Activitatea este pur criminală, este inadmisibil că organele de urmărire penală sunt implicate în astfel de acţiuni”, a adăugat vicepreşedintele Platformei DA. 

„Azi Curtea Europeană pentru Drepturilor Omului a publicat o decizie împotriva Moldovei, care a fost găsită vinovată de violarea articolului 8. Decizia a fost pronunţată după mai multe percheziţii efectuate fără motive relevante. În cazul consilierilor, dacă se vor adresa la CEDO, o să avem zeci şi zeci de condamnări”, a adăugat ex-judecătorul la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului din partea Republicii Moldova, Stanislav Pavlovschi. 

În context, vicepreşedintele Platformei DA a îndemnat membrii fracţiunii „Partidului Nostru” din cadrul Consiliului Municipal Bălţi să se adreseze la Congresul Puterilor Locale din cadrul Consiliului Europei, pentru a semnala toate acţiunile ilegale din ultima vreme.

Astfel, Stanislav Pavlovschi spune că ar putea fi creată o comisie care va investiga toate cele întâmplate.

Precizăm că membrii fracţiunii „Partidului Nostru” din cadrul Consiliului Municipal Bălţi au intrat în greva foamei, semnalând diverse acţiuni de intimidare la adresa lor şi familiilor lor. Totodată, ei spun că sunt supuşi presiunilor din partea structurilor de drept şi că partidul de la guvernare ar încerca să ia sub control municipiul Bălţi.