Platon susţine că pentru aceste acţiuni a primit bani scoşi de la Banca de Economii, doar că el nu ştia atunci despre asta. Curtea de Apel a refuzat totuşi să ia în considerare corespondenţa depusă de Platon. De menţionat că, la 18 decembrie curent, Curtea de Apel a menţinut pedeapsa lui Platon de 18 ani de închisoare pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari şi spălare de bani în dosarul fraudelor de la Banca de Economii. În tipul şedinţei, lui Platon nu i s-a permis pe deplin să-şi prezinte argumentele pentru recursul împotriva sentinţei.

De asemenea, judecătoarea a respins cererea lui Platon de a i se acorda dreptul de a depune mărturii cu privire la fondul acuzaţiilor, după ce şi în primă instanţă i s-a interzis să depună mărturii. Atunci Platon ceruse ca Shor şi Pahomi să fie audiaţi repetat, însă Curtea de Apel a refuzat şi acest lucru.

Ulterior, Platon a prezentat şi o copie a corespondenţei cu Serghei Iaralov şi Stela Pahomi şi a cerut din nou ca să fie audiaţi Pahomi şi Shor. Dar şi de această dată solicitarea i-a fost respinsă, pe motiv că anchetă judiciară a fost finalizată.

Potrivit Newsmaker, corespondenţa lui Platon cu Pahomi şi Iaralov confirmă că, pe 11 octombrie 2014 el i-a transmis Stelei Pahomi numărul de telefon al lui Serghei Iaralov, ca ea să ţină legătura cu el, „reprezentantul lui Plahotniuc”, pentru efectuarea tranzacţiilor de vânzare lui Shor şi Plahotniuc a peste 38 la sută din acţiunile Victoriabank, a clădirilor ASITO, Centrului de Modă, dar şi a hotelului Naţional. Pe 15 octombrie 2014, Pahomi i-a scris lui Platon că Iaralov roagă să fie sunat pentru a discuta despre condiţiile tranzacţiilor.

Pe 7 noiembrie 2014, Iaralov, Shor şi Pahomi urmau să se întâlnească pentru a discuta condiţiile afacerii. Nici Iaralov şi nici Shor nu au venit la întâlnire. La 12 noiembrie 2014, Pahomi i-a scris lui Platon că banii pentru tranzacţie încă nu au ajuns şi l-a avertizat că notarul Olga Bondarciuc (care figurează în raportul Kroll), îl va convinge să confirme tranzacţia.

A doua zi, pe 13 noiembrie 2014, Pahomi îi scrie lui Platon că notarul Bondarciuc aşteaptă confirmarea lui a tranzacţiei de vânzare a firmei Alfa Engineering, care deţinea hotelul Naţional, companiei Ismida Alliance LTD (companie care figurează în raportul Kroll şi despre care Platon spune că îi aparţine lui Shor şi Plahotniuc. După cum susţine Platon, această corespondenţă dovedeşte că Pahomi a depus mărturii false când a declarat, în prima instanţă, că nu este la curent despre circumstanţele vânzării Alfa Engineering.

În decembrie 2014, Stela Pahomi îl informa pe Platon despre întâlnirile pe care le-a avut cu unul dintre şefii Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, pentru ca instituţia să-şi dea acordul cu privire la vânzarea clădirii ASITO. Platon spune că aceste mesaje dovedesc că Pahomi a minţit şi atunci când a declarat, în prima instanţă, că nu cunoaşte circumstanţele vânzării clădirii Asito. Pe 29 decembrie 2014, Pahomi i-a scris lui Platon că i s-a plâns lui Iaralov cu privire la neîndeplinirea unor obligaţii din partea Victoriabank.

Astfel, Platon afirmă că această parte a discuţiei demonstrează rolul decisiv a lui Iaralov drept reprezentant al lui Plahotniuc în activitatea Victoriabank. La începutul anului 2015, Pahomi i-a scris lui Platon că problema privind acordul de vânzare a clădirii ASITO a fost rezolvată. Platon mai susţine că Iaralov l-a anunţat despre faptul că reprezentantul lui Ilan Şor, Denis Ulanov, o va suna pe Stela Pahomi pentru a discuta despre încheierea tranzacţiilor menţionate. Mai apoi, omul lui Plahotniuc i-a mulţumit lui Veaceslav Platon pentru că totul decurge conform planului.

În declaraţia sa adresată Curţii de Apel, Platon a menţionat că autenticitatea corespondenţei cu Stela Pahomi este confirmată de faptul că aceasta este ataşată cauzei penale împotriva lui Pahomi (ea este acuzată de spălarea banilor şi de deturnarea acţiunilor Moldovei Agroindbank, care este în prezent examinată de instanţa de la Buiucani). 

Despre sediul ASITO au scris şi jurnaliştii de la RISE-Moldova, care au realizat „traseul banilor” din care a fost cumpărat imobilul. În investigaţie se arată că mijloacele financiare au provenit din banii furaţi de la Banca de Economii. Tot din sumele sustrase de la BEM, Plahotniuc a cumpărat pachetul de peste 38 la sută din acţiunile Victoriabank, despre care Veaceslav Platon a scris într-o cerere adresată Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din România. 

Platon a înştiinţat DIICOT-ul despre faptul că Plahotniuc vrea să vândă acele acţiuni Băncii Transilvania din România.

Precizăm că Stela Pahomi a făcut parte din Consiliului de Administraţie al Moldova-Agroindbank.