În context, Alexandru Slusari a relatat situaţia în care s-a pomenit: „Pe 12 decembrie 2017, Curtea de Apel a respins recursul oponentului nostru la încheiere privind anularea parţială a sechestrului, aplicat în vederea asigurării acţiunii. Aproape o lună a trecut până când dosarul a fost întors la Judecătoria Chişinău, sediul Centru. Parcă curierul venea pe jos din India”.

„Pentru a prezenta încheierea executorului judecătoresc e nevoie doar ca cancelaria să aplice ştampilă pe document. Lucru tehnic, care durează 5 minute. Numai nu şi în Moldova. Toate cancelariile judecătoreşti în prezent sunt extrem de ocupate cu rapoartele anuale. Iată de ce preşedintele Judecătoriei Centru a emis o dispoziţie, prin care până pe 14 ianuarie cancelaria nu eliberează nici un document şi nici nu aplică ştampila”, a adăugat vicepreşedintele Platformei DA.

Ulterior, Alexandru Slusari spune că a fost  nevoit să depună o nouă cerere privind solicitarea aplicării ştampilei.

„Am fost preîntâmpinat că aceasta procedura „foarte complicată” poate fi realizată nu mai devreme decât săptămâna viitoare”, a punctat vicepreşedintele Platformei DA.