Într-un interviu oferit pentru Tribuna, Andrei Năstase a vorbit despre priorităţile care figurează pe agenda Platformei DA în timpul apropiat.

„Preocuparea noastră de azi nu e atât sistemul electoral după care sunt aleşi politicienii de toată mâna, preocuparea noastră e ca oamenii să trăiască în bunăstare, pace şi siguranţă şi nu în dictatură oligarhică, corupţie şi sărăcie. Pentru că suntem altfel, pentru ca ne pasă de oameni, vom depune toate eforturile pentru mai multă democraţie, mai multă transparenţă, dar şi mai multă responsabilitate în Moldova. Eu nu am arsenalul de mijloace şi resurse al guvernării. Când îl voi avea, împreună cu Platforma DA vom face din Moldova ţara în care să-ţi fie drag să trăieşti, să munceşti, să-ţi creşti în pace copii”, a declarat Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA afirmă că prioritară pentru formaţiunea pe care o conduce rămâne comunicarea permanentă  cu oamenii, informarea cetăţenilor ţării şi a instituţiilor internaţionale despre ceea ce este cu adevărat Platforma DA, ce prezintă iniţiativele şi proiectele pe care le promovează.

„Vom apela la consolidarea şi implicarea plenară în viaţa publică a structurilor teritoriale, a tuturor membrilor şi simpatizanţilor Platformei DA, continuând să comunicăm cu cei peste 400 de mii de oameni ai demnităţii, cu care ne-am întâlnit în campania de colectare a semnăturilor în sprijinul referendumului republican constituţional,  iar prin ei să transmitem adevarul si altor sute de mii. Într-un spaţiu public intoxicat de minciuna promovată de guvernare, vom apela la toţi oamenii de bună credinţă care la retragerea mea din cursa prezidenţială, mi-au urmat îndemnul de a vota un candidat comun al forţelor democratice, doar aşa reuşind să obţinem un rezultat peste aşteptările multora”, a menţionat Andrei Năstase.

El a adăugat că Platforma Demnitate şi Adevăr pledează şi în continuare pentru unitatea forţelor democratice populare, „pentru implicarea plenară a tuturor în procesul de informare şi determinare a oamenilor dezamăgiţi şi minţiţi de cartelul Plahotniuc-Dodon să se solidarizeze, să afle adevărul şi să trăiască în demnitate”. 

„Toţi aceşti oameni înţeleg foarte bine ce înseamnă unitatea forţelor democratice şi de cât de multă responsabilitate e nevoie din partea politicienilor. Egoismul politic, egocentrismul unor lideri politici, sunt metehne personale, dar care se răsfrâng asupra ţării şi a oamenilor într-un mod ingrat”, a mai spus Andrei Năstase.