„Şi Alexandru Tănase ştie reţeta cum să păstreze o ţară capturată sub flag european. Acestui sibarit i-a plăcut ultimii şapte ani. El a declarat public că relaţiile dintre el şi Plahotniuc sunt de aşa fel încât îi permit să-şi rezolve problemele. Pentru asta el rezolva principalului mafiot al ţării problemele juridice. De exemplu a îngropat pentru totdeauna ambiţiile politice ale lui Filat şi l-a dat în întregime în braţele lui Plahotniuc. Astfel a încălcat Constituţia şi a scris o lege paralelă favorabilă lui Al Capone de Grozeşti. Vă amintesc că viitorul ministru al justiţiei, domnul Tănase, nu s-a remacrat prin nicio reformă, în schimb a propus plafonarea taxei de stat atunci când te adresezi în instanţă. Ciudat, dar anume după asta prin instanţele de judecată din Moldova au fost spălate peste 30 de milioane de dolari”, a notat vicepreşedintele Platformei DA.

Şi acum această persoană încearcă să ţină lecţii de politică, spune Alexandru Slusari.

„Alexandru Tănase este gata să scrie memorii cât de complicat i-a fost lui cu Filat să facă coaliţie cu Plahotniuc. La ce au dus Moldova toate aceste coaliţii? În timp ce mai mulţi susţinători ai vectorului european au plecat peste hotare, fostul şef al Curţii Constituţionale de la GBC a preferat să tacă. La el totul era bine. De asta trebuie să facă şi mai departe alianţă geopolitică cu mafioţii care cu o mână vor cuprinde sau vor sugruma partidele europene, dar cu alta îl vor susţine pe Dodon. În paralel el va continua să saboteze reformele”, a declarat Alexandru Slusari.

„Cine îi pune piedici planului lui Tănase? Desigur, Platforma DA. Noi nu avem ideologie. Eu nici măcar nu-l voi pune să ia cunoştinţă cu programul nostru, unde poţi vedea în detalii doctrina noastră. Sper ca Partidul Popular European să dea un răspuns la această întrebare. Eu pur şi simplu întreb despre ideologia acelor partide pe vreme cărora au fost furate zeci de miliarde. Aşa ideologie noi nu avem şi nici nu vom avea vreodată. Noi nu strigăm la fiecare colţ că suntem un partid european doar ca să ni se dea mai mulţi bani. Noi vom face cu adevărat integrarea europeană, ceea ce înseamnă moderniazarea ţării după standarde europene. Pe primul loc sunt problemele social-economice şi necesitate de a realiza reforme cât mai urgent în interesul poporului dar nu pe seama lui. Acesta este cea mai scurtă modalitate de a reînvia calea europeană a Moldovei. Oamenii trebuie să primească salarii, pensii, să aibă parte de drumuri, jusţie, să existe o luptă cu corupţia care să ne poată apropia de Europa. Acesta este drumul Platformei DA. Dar nu jurăminte sterile despre cursul european al Moldovei şi rapoartele frumoase a drumurilor care nu au fost făcute”, a spus vicepreşedintele Platformei DA.

Potrivit lui Slusari „anume această abordare a Platformei DA îi supără pe Tănase Plahotniuc, Dodon, Ghimpu, Filat şi alţi politicieni, participanţi la capturarea statului”.