Grigore Policinschi conduce raionul Dubăsari din 2003, fiind ales pe listele PCRM. Potrivit unor surse media, Policinschi, cunoscut drept un apropiat al lui Vladimir Voronin, în ultimul timp începuse să se detaşeze de PCRM şi cocheta cu PSRM-ul.

Solicitat pentru o reacţie, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari, a respins acuzaţiile că PD-ul s-ar afla în spatele reţinerii preşedintelui raionului Dubăsari.

Precizăm că Policinschi a fost plasat astăzi în arest la domiciliu şi pus oficial sub învinuire. El este acuzat că ar fi dispus efectuarea unor deplasări de serviciu în străinătate, pentru care au fost cheltuite peste 83 de mii de lei în lipsa deciziei Consiliului Raional. Totodată, el ar fi încheiat, ilegal, două contracte de asistenţă juridică care au costat aproximativ 40 de mii de lei, iar de la o întreprindere ar fi cumpărat bunuri de peste 400 de mii de lei. Policinschi nu îşi recunoaşte vina, a spus avocatul acestuia.

Anterior, Curtea de Conturi a constatat în urma unui audit pentru anul 2011 că el a cheltuit bani din buget nejustificat, angajând suplimentar normelor prevăzute de Guvern în jur de 50 de oameni. Astfel, ar fi fost cheltuiţi suplimentar circa 1,2 milioane de lei. Pe numele lui Policinschi fusese intentat un dosar penal, dar acesta nu a avut o finalitate.